Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lupin - a perspective protein plant for animal and human nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874400" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874400 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201685020165" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201685020165</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201685020165" target="_blank" >10.2754/avb201685020165</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Lupin - a perspective protein plant for animal and human nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The development of new varieties of lupin, so-called "sweet lupins. with low alkaloid (bitter substances) and high protein content has resulted in a renewed interest in utilization of lupin as source of proteins in human and animal nutrition. The nutraceutical potential of lupin can be applied in the prevention from various pathological states in humans; by suppressing appetite and affecting energy balance, by its positive effect on glycaemia and indicators of blood lipids, by its positive influence on hypertension and by improving defecation. In the field of animal nutrition, lupin seeds can positively affect both production indicators and the biological value of food of animal origin.

  • Název v anglickém jazyce

    Lupin - a perspective protein plant for animal and human nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The development of new varieties of lupin, so-called "sweet lupins. with low alkaloid (bitter substances) and high protein content has resulted in a renewed interest in utilization of lupin as source of proteins in human and animal nutrition. The nutraceutical potential of lupin can be applied in the prevention from various pathological states in humans; by suppressing appetite and affecting energy balance, by its positive effect on glycaemia and indicators of blood lipids, by its positive influence on hypertension and by improving defecation. In the field of animal nutrition, lupin seeds can positively affect both production indicators and the biological value of food of animal origin.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    85

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    165-175

  • Kód UT WoS článku

    000384441300009

  • EID výsledku v databázi Scopus