Food additives in meat products: thickeners, gelling agents
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874635" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874635 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Prídavné látky v mäsových výrobkoch: Zahusťovadlá, želírujúce látky
Popis výsledku v původním jazyce
Tretí diel príspevku prídavné látky v mäsových výrobkoch pojednáva o ďalších skupinách potravinových prídavných látok. Jedná sa o často sa prekrývajúcu skupinu látok charakterizovaných ako zahusťovadlá a látky želírujúce. Spoločným prvkom týchto skupín je, že látky sú tvorené opakujúcimi sa monomérnymi jednotkami jedná sa teda o jedlé polyméry alebo označované taktiež ako hydrokoloidy. Príspevok popisuje hlavné hydrokoloidy využívané v mäsovom priemysle, dôvody ich používania a limitujúce faktory. V rámci jednotlivých hydrokoloidov sú popísané taktiež ich interakcieí s mäsovým dielom, ktoré sú dokumentované mikrofotografiami autorov.
Název v anglickém jazyce
Food additives in meat products: thickeners, gelling agents
Popis výsledku anglicky
The third part of previous article additives in meat products are dealing with further groups of food additives. It is often overlapping of the compounds characterized as gelling agents and thickeners. The common element of these groups is that the substances are composed from repeating monomer units, therefore, the food polymers or also known as hydrocolloids. This paper describes the main hydrocolloids used in the meat industry, the reasons for their use and limiting factors. Within each of hydrocolloids article describes the interaction with a meat dough parts which are also documented by authors' microphotographs.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
16
Strana od-do
12-27
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—