Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A study of changes in the concentrations of tetracycline antibiotics in honey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43876151" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43876151 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A study of changes in the concentrations of tetracycline antibiotics in honey

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work focused on monitoring the stability of the tetracycline antibiotics oxytetracycline, tetracycline and chlortetracycline during sample processing and on optimising the analytical procedure for the determination of tetracycline antibiotics in honey. Stability was tested on standard solutions of tetracyclines in the most commonly used solvents ? water, methanol and Na2EDTA-McIlvaine buffer (citrate phosphate buffer). Subsequently, the preparation procedure was optimised on model honey samples spiked with tetracycline antibiotics at concentration levels of 1, 2 and 4 mg?l-1 using Na2EDTA-McIlvaine buffr as a solvent. The stability of the tetracycline antibiotics was monitored for thirty days at an interval of 3 times a week. Antibiotics were determined by reversed-phased high-performance liquid chromatography with UV detection. Degradation of a multi component standard of tetracycline antibiotics was 69 ? 85% in water, 28 ? 61% in methanol and 46 ? 53% in the Na2EDTA-McIlvaine buffer. Degradation of a multi component standard of tetracyclines in samples of honey at the selected concentrations was 2 ? 61%.

  • Název v anglickém jazyce

    A study of changes in the concentrations of tetracycline antibiotics in honey

  • Popis výsledku anglicky

    This work focused on monitoring the stability of the tetracycline antibiotics oxytetracycline, tetracycline and chlortetracycline during sample processing and on optimising the analytical procedure for the determination of tetracycline antibiotics in honey. Stability was tested on standard solutions of tetracyclines in the most commonly used solvents ? water, methanol and Na2EDTA-McIlvaine buffer (citrate phosphate buffer). Subsequently, the preparation procedure was optimised on model honey samples spiked with tetracycline antibiotics at concentration levels of 1, 2 and 4 mg?l-1 using Na2EDTA-McIlvaine buffr as a solvent. The stability of the tetracycline antibiotics was monitored for thirty days at an interval of 3 times a week. Antibiotics were determined by reversed-phased high-performance liquid chromatography with UV detection. Degradation of a multi component standard of tetracycline antibiotics was 69 ? 85% in water, 28 ? 61% in methanol and 46 ? 53% in the Na2EDTA-McIlvaine buffer. Degradation of a multi component standard of tetracyclines in samples of honey at the selected concentrations was 2 ? 61%.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    25-27

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus