Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875906" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875906 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy
Popis výsledku v původním jazyce
Moderní trendy v oblasti balení masa a masných výrobků ve velké míře odrážejí aktuální požadavky spotřebitele, který nemá zájem, a mnohdy ani potřebný čas, k dlouhým a náročným kulinárním úpravám masa, často je to také pohodlí a rychlý životní styl, co jej vedou vybírat v obchodech polotovary nebo hotová jídla. Využití nových moderních balících technologií pro balení masa přináší spotřebiteli možnost zakoupit a rychle si připravit kvalitní a senzoricky atraktivní masový pokrm bez konzervantů a bez nutnosti jakékoli kulinární úpravy v domácnosti před tepelným zpracováním. Obalový průmysl zaznamenává v posledních letech prudký vývoj polymerních materiálů pro skin vakuové balení masa, které zároveň umožňují tepelné opracování zabalených potravin. Nespornou výhodou tohoto typu balení je vyloučení sekundární kontaminace pokrmu po celou dobu přípravy až po servírování a tím zajištění zdravotní nezávadnosti pokrmu.
Název v anglickém jazyce
Modern trends in gastronomy ? vacuum skin packagig for heat treatment culinary preparation
Popis výsledku anglicky
Modern trends in packing of meat and meat products reflect the current demands of the consumer who is not interested in the long and demanding culinary preparation and often also the comfort and quick lifestyle that lead him to choose in the shops semi-finished meat products or ready to eat products. The use of new modern packing technology for meat packaging provides consumers with the opportunity to purchase and quickly prepare conservant-free and tasty meat dishes without the need for any culinary home treatment before the heat treatment. In recent years, the packaging industry has been witnessing a rapid development of polymer materials for skin vacuum packaging of meat, which at the same time enable heat treatment of packaged food. The advantage of this type of packaging is the elimination of secondary contamination of the food throughout the preparation up to serving and thus ensuring food safety of this product.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
16-20
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—