Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875906" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875906 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Moderní trendy v gastronomii ? vakuové skin balení s možností tepelné úpravy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Moderní trendy v oblasti balení masa a masných výrobků ve velké míře odrážejí aktuální požadavky spotřebitele, který nemá zájem, a mnohdy ani potřebný čas, k dlouhým a náročným kulinárním úpravám masa, často je to také pohodlí a rychlý životní styl, co jej vedou vybírat v obchodech polotovary nebo hotová jídla. Využití nových moderních balících technologií pro balení masa přináší spotřebiteli možnost zakoupit a rychle si připravit kvalitní a senzoricky atraktivní masový pokrm bez konzervantů a bez nutnosti jakékoli kulinární úpravy v domácnosti před tepelným zpracováním. Obalový průmysl zaznamenává v posledních letech prudký vývoj polymerních materiálů pro skin vakuové balení masa, které zároveň umožňují tepelné opracování zabalených potravin. Nespornou výhodou tohoto typu balení je vyloučení sekundární kontaminace pokrmu po celou dobu přípravy až po servírování a tím zajištění zdravotní nezávadnosti pokrmu.

  • Název v anglickém jazyce

    Modern trends in gastronomy ? vacuum skin packagig for heat treatment culinary preparation

  • Popis výsledku anglicky

    Modern trends in packing of meat and meat products reflect the current demands of the consumer who is not interested in the long and demanding culinary preparation and often also the comfort and quick lifestyle that lead him to choose in the shops semi-finished meat products or ready to eat products. The use of new modern packing technology for meat packaging provides consumers with the opportunity to purchase and quickly prepare conservant-free and tasty meat dishes without the need for any culinary home treatment before the heat treatment. In recent years, the packaging industry has been witnessing a rapid development of polymer materials for skin vacuum packaging of meat, which at the same time enable heat treatment of packaged food. The advantage of this type of packaging is the elimination of secondary contamination of the food throughout the preparation up to serving and thus ensuring food safety of this product.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    16-20

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus