Impact of two modified atmosphere packaging on antioxidant capacity of breast muscle from organic chickens
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875934" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875934 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Impact of two modified atmosphere packaging on antioxidant capacity of breast muscle from organic chickens
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of study was to detect the antioxidant capacity of organic chicken breast storage under modified atmosphere packaging. 24 samples were packed in MAP-O2: 80% O2 +20% CO2, 24 samples in MAP-N2: 30% CO2 + 70% N2. 48 samples in AIR as control (for each MAP types were 24 samples) and storage at (2 ? 2 °C). Antioxidants capacity were evaluated by using free radical scavenging ability 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH assay) and 2,2'-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)(ABTS assay). Samples were analyzed at 2nd, 10th and 14th day of storage period. Higher antioxidants capacities were detected via ABTS comparing to DPPH assay in breast chicken storage under MAPs and AIR. Antioxidant capacity tends to increase from 2nd to 10th day of storage.
Název v anglickém jazyce
Impact of two modified atmosphere packaging on antioxidant capacity of breast muscle from organic chickens
Popis výsledku anglicky
The aim of study was to detect the antioxidant capacity of organic chicken breast storage under modified atmosphere packaging. 24 samples were packed in MAP-O2: 80% O2 +20% CO2, 24 samples in MAP-N2: 30% CO2 + 70% N2. 48 samples in AIR as control (for each MAP types were 24 samples) and storage at (2 ? 2 °C). Antioxidants capacity were evaluated by using free radical scavenging ability 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH assay) and 2,2'-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)(ABTS assay). Samples were analyzed at 2nd, 10th and 14th day of storage period. Higher antioxidants capacities were detected via ABTS comparing to DPPH assay in breast chicken storage under MAPs and AIR. Antioxidant capacity tends to increase from 2nd to 10th day of storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XIX. KONFERENCE MLADÝCH VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ Sborník příspěvků
ISBN
978-80-7305-788-6
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
18-20
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
24. 5. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—