Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of two modified atmosphere packaging on antioxidant capacity of breast muscle from organic chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875934" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875934 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of two modified atmosphere packaging on antioxidant capacity of breast muscle from organic chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of study was to detect the antioxidant capacity of organic chicken breast storage under modified atmosphere packaging. 24 samples were packed in MAP-O2: 80% O2 +20% CO2, 24 samples in MAP-N2: 30% CO2 + 70% N2. 48 samples in AIR as control (for each MAP types were 24 samples) and storage at (2 ? 2 °C). Antioxidants capacity were evaluated by using free radical scavenging ability 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH assay) and 2,2&apos;-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)(ABTS assay). Samples were analyzed at 2nd, 10th and 14th day of storage period. Higher antioxidants capacities were detected via ABTS comparing to DPPH assay in breast chicken storage under MAPs and AIR. Antioxidant capacity tends to increase from 2nd to 10th day of storage.

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of two modified atmosphere packaging on antioxidant capacity of breast muscle from organic chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to detect the antioxidant capacity of organic chicken breast storage under modified atmosphere packaging. 24 samples were packed in MAP-O2: 80% O2 +20% CO2, 24 samples in MAP-N2: 30% CO2 + 70% N2. 48 samples in AIR as control (for each MAP types were 24 samples) and storage at (2 ? 2 °C). Antioxidants capacity were evaluated by using free radical scavenging ability 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH assay) and 2,2&apos;-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulphonic acid)(ABTS assay). Samples were analyzed at 2nd, 10th and 14th day of storage period. Higher antioxidants capacities were detected via ABTS comparing to DPPH assay in breast chicken storage under MAPs and AIR. Antioxidant capacity tends to increase from 2nd to 10th day of storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XIX. KONFERENCE MLADÝCH VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-788-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    18-20

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    24. 5. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku