Stanovení syrovátkových bílkovin kobylího mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43876170" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43876170 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení syrovátkových bílkovin kobylího mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení hlavních syrovátkových bílkovin beta-laktoglobulinu (beta-LG) a alfa-laktalbuminu (alfa-LA) ve vzorcích kobylího mléka (n = 30). Bílkoviny byly stanoveny po vysrážení kaseinů kyselinou octovou metodou elektroforézy na polyakrylamidovém gelu s přídavkem lauryl síranu sodného (SDS-PAGE). Průměrné hodnoty syrovátkových bílkovin za sledované období 6 měsíců byly pro beta-LG 62,19 ? 2,45 % a alfa?LA 37,81 ? 2,45 %. Poměr beta-LG ku alfa-LA se pohyboval v rozmezí hodnot 1,35 až 1,81. Mezi obsahem beta-LG a alfa-LA byly zjištěny statisticky vysoce významné rozdíly.
Název v anglickém jazyce
Determination of whey proteins in mare?s milk
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was the determination of major whey proteins beta-lactoglobuline (beta-LG) and alpha-lactalbumine (alpha-LA) in mare?s milk (n = 30). The milk proteins were determined after acidic casein precipitation by sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide electrophoresis (SDS-PAGE). Average values of major whey proteins were for beta-LG 62.19 ? 2.45% and for alpha?LA 37.81 ? 2.45%. The ratio of beta-LG and alpha-LA was in range from 1.35 to 1.81. Statistically significant differences were obtained between contents of beta-LG and alpha-LA.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLVII. Lenfeldovy a Höklovy dny ? Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-793-0
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
175-178
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
18. 10. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—