Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Incidence of selected pathogens on organic chicken skin during refrigerated storage in air and modified atmospheres

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876364" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876364 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Incidence of selected pathogens on organic chicken skin during refrigerated storage in air and modified atmospheres

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to evaluate the incidence of pathogens on organic chicken skin originating from a small poultry slaughterhouse and stored for 14 days at 2°C aerobically (control) and in modified atmosphere MAP-O2: 80% O2 : 20% CO2 and MAP-N2: 70% N2 : 30% CO2. Campylobacter jejuni survived well during storage; in total, it was found in 97% of chicken halves (94/96). No Salmonella spp. and L. monocytogenes were detected during the whole experiment (0/96). Survival of Campylobacter spp. was more inhibited by the MAP-N2 than by the MAP-O2 after 14 days of refrigerated storage.

  • Název v anglickém jazyce

    Incidence of selected pathogens on organic chicken skin during refrigerated storage in air and modified atmospheres

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to evaluate the incidence of pathogens on organic chicken skin originating from a small poultry slaughterhouse and stored for 14 days at 2°C aerobically (control) and in modified atmosphere MAP-O2: 80% O2 : 20% CO2 and MAP-N2: 70% N2 : 30% CO2. Campylobacter jejuni survived well during storage; in total, it was found in 97% of chicken halves (94/96). No Salmonella spp. and L. monocytogenes were detected during the whole experiment (0/96). Survival of Campylobacter spp. was more inhibited by the MAP-N2 than by the MAP-O2 after 14 days of refrigerated storage.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XXXIX.

  • ISBN

    978-80-8077-580-3

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    156-160

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    16. 5. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku