Incidence of selected pathogens on organic chicken skin during refrigerated storage in air and modified atmospheres
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876364" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876364 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Incidence of selected pathogens on organic chicken skin during refrigerated storage in air and modified atmospheres
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to evaluate the incidence of pathogens on organic chicken skin originating from a small poultry slaughterhouse and stored for 14 days at 2°C aerobically (control) and in modified atmosphere MAP-O2: 80% O2 : 20% CO2 and MAP-N2: 70% N2 : 30% CO2. Campylobacter jejuni survived well during storage; in total, it was found in 97% of chicken halves (94/96). No Salmonella spp. and L. monocytogenes were detected during the whole experiment (0/96). Survival of Campylobacter spp. was more inhibited by the MAP-N2 than by the MAP-O2 after 14 days of refrigerated storage.
Název v anglickém jazyce
Incidence of selected pathogens on organic chicken skin during refrigerated storage in air and modified atmospheres
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to evaluate the incidence of pathogens on organic chicken skin originating from a small poultry slaughterhouse and stored for 14 days at 2°C aerobically (control) and in modified atmosphere MAP-O2: 80% O2 : 20% CO2 and MAP-N2: 70% N2 : 30% CO2. Campylobacter jejuni survived well during storage; in total, it was found in 97% of chicken halves (94/96). No Salmonella spp. and L. monocytogenes were detected during the whole experiment (0/96). Survival of Campylobacter spp. was more inhibited by the MAP-N2 than by the MAP-O2 after 14 days of refrigerated storage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena alimentorum XXXIX.
ISBN
978-80-8077-580-3
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
156-160
Název nakladatele
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
16. 5. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—