Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of the salt content in cooked meat products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876494" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876494 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    ruština

  • Název v původním jazyce

    ??????????? ?????????? ???? ? ????????????????? ?????? ?????????

  • Popis výsledku v původním jazyce

    B ???????????? ? ??????????? (??) ? 1169/2011, ???? ???????????? ??? ??????? ??????????, ???????????? ?? ????????? ???? = ?????? × 2,5. ?? ????????? ??????? ?????????? ???? ?????????? ??? NaCl ????? ??????????????? ?????????? ?? ?????? ??????????? ???????. ? ?????? ?????? ???????????? ?????????? ??????? ?????????? ?????? ? ???? ?????? ????? ?????? ????????? - ???? ?? ?????? ??????? ?????? ?????????, ?????? ?? ?????? ??????? ???????. ?????? ???????????? ?????? ???? ???????????? ??? ??????? ?????????? ???? - ??? ?? ?????? ??????????? ?????????? ?????? ? ??? ?? ?????? ??????????? ?????????? ???????. ??????????? ?????? ??????? ??????-????????????? ????????????? (???) ???????? ???????????? ?????????????? ???????, ??????? ?????????? ????????????, ?????????? ?? ???????????????????? ???????. ????????????? ????? ???? ????????????? ?????? ISE, ??????? ???????????? ????????????? ???????? ?????????? ? ??????? AAS ??? ??????? ????????.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the salt content in cooked meat products

  • Popis výsledku anglicky

    According to Regulation (EC) No. 1169/2011, salt is understood as the salt equivalent calculated according to the equation salt = sodium × 2.5. Until recently, the content of salt as NaCl was determined during laboratory analyses largely by a titration method based on the determination of chlorides. This work presents the results of the analysis of the sodium content in two different types of meat product ? one from the group white puddings (cooked meat products), the second from the group cooked hams. Four laboratory techniques were used to analyse the salt content ? two based on determination of the sodium concentration and two for the determination of the chloride content. Determining sodium using the atomic absorption spektrometry (AAS) method is a relatively demanding technique in the laboratory that is not available to laboratories operating in meat processing plants. An alternative may be to use ISE which, in the case of cooked hams, provides statistically significant correlations with the AAS method.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft Russia

  • ISSN

    2509-260X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    Neuveden

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    41-46

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus