Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PCR-RFLP identification of meat from red deer, sika deer, roe deer, fallow deer, mouflon, wild boar, hare and cattle

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877351" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877351 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16810/19:43877351

  • Výsledek na webu

    <a href="https://actavet.vfu.cz/media/pdf/actavet_2019088010103.pdf" target="_blank" >https://actavet.vfu.cz/media/pdf/actavet_2019088010103.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201988010103" target="_blank" >10.2754/avb201988010103</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PCR-RFLP identification of meat from red deer, sika deer, roe deer, fallow deer, mouflon, wild boar, hare and cattle

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Meat authentication is currently a key topic in relation to the quality and safety of food of animal origin at all levels of production and the global distribution chain. New polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphisms (PCR-RFLP) based on digestion of PCR products with two restriction enzymes, MboII and AciI, have been developed for the specific identification of raw and heat-processed meat from red deer (Cervus elaphus), sika deer (Cervus nippon), roe deer (Capreolus capreolus), fallow deer (Dama dama), mouflon (Ovis musimon), wild boar (Sus scrofa), hare (Lepus europaeus) and cattle (Bos taurus). The PCR primers were targeted in a well-conserved region of the cytochrome b (CYTB) gene to amplify a 378 bp region of all the analysed species. This simple, rapid and cost-effective method is suitable for identification of the meat of game species and their possible substitution by beef.

  • Název v anglickém jazyce

    PCR-RFLP identification of meat from red deer, sika deer, roe deer, fallow deer, mouflon, wild boar, hare and cattle

  • Popis výsledku anglicky

    Meat authentication is currently a key topic in relation to the quality and safety of food of animal origin at all levels of production and the global distribution chain. New polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphisms (PCR-RFLP) based on digestion of PCR products with two restriction enzymes, MboII and AciI, have been developed for the specific identification of raw and heat-processed meat from red deer (Cervus elaphus), sika deer (Cervus nippon), roe deer (Capreolus capreolus), fallow deer (Dama dama), mouflon (Ovis musimon), wild boar (Sus scrofa), hare (Lepus europaeus) and cattle (Bos taurus). The PCR primers were targeted in a well-conserved region of the cytochrome b (CYTB) gene to amplify a 378 bp region of all the analysed species. This simple, rapid and cost-effective method is suitable for identification of the meat of game species and their possible substitution by beef.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    88

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    103-111

  • Kód UT WoS článku

    000468126600013

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85065507358