Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nedostatky při označování alergenů na balených potravinách, a ve stravovacích službách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878507" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878507 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nedostatky při označování alergenů na balených potravinách, a ve stravovacích službách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento příspěvek se zaměřuje na hodnocení nedostatků týkající se označování látek vyvolávající nesnášenlivost nebo alergie (alergeny) při uváděné potravin na trh a při poskytování stravovacích služeb., kdy je uvádění údajů o obsahu alergenu povinné dle nařízení EP a R 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům a dle zákona č. 110/1997 o potravinách a tabákových výrobcích. Data byla vyhledána na portálu RASFF a www.potravinynapranyri.cz, kde státní dozorové orgány uveřejňují data o zjištěných nedostatcích při státních kontrolách. Byl zjištěn vysoce významný vyšší počet hlášení v období 2015-2019 oproti letů, 2010-2014 a klesající trend od roku 2017.

  • Název v anglickém jazyce

    Weaknesses in the labelling of allergens on packaged food and food services

  • Popis výsledku anglicky

    This paper is focuses on the evaluation of weknesses in the labelling of substances causing intolerance or allergy (allergens) in the marketing of foodstuffs and in the provision of food services, where the labelling of allergen content is mandatory under EP Regulations and R 1169/2011 on the provision of food information to consumers and under Law No 110/1997 on food and tobacco products. The data were searched on RASFF portal and www.potravinynapranyri.cz, where state supervisory authorities publish data on detected deficiencies during state inspections. A highly significant higher number of reports was found in 2015-2019 compared to flights, 2010-2014 and a downward trend from 2017.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    333-342

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku