Kontaminace silážovaných krmiv mykotoxiny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878874" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878874 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2020&vydani=5" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2020&vydani=5</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kontaminace silážovaných krmiv mykotoxiny
Popis výsledku v původním jazyce
Mykotoxiny jsou skupinou sekundárních metabolitů vylučovaných houbovými organismy (plísněmi), které většinou patří do rodů Fusarium, Aspergillus, Penicillium a Alternaria. Některé druhy plísní, které patří do těchto rodů, mohou produkovat mykotoxiny, jako jsou trichotheceny, fumonisiny, zearalenon (ZEA), aflatoxiny, ochratoxiny a několik dalších mykotoxinů považovaných za méně významné. Plísně často dobře prosperují v prostředích s vysokou vlhkostí, vysokou teplotou a přístupem ke kyslíku během všech fází produkce a skladování rostlin.
Název v anglickém jazyce
Contamination of silage with mycotoxins
Popis výsledku anglicky
Mycotoxins are a group of secondary metabolites excreted by fungal organisms (fungi), which mostly belong to the genera Fusarium, Aspergillus, Penicillium and Alternaria. Some species of fungi belonging to these genera may produce mycotoxins such as trichothecenes, fumonisins, zearalenone (ZEA), aflatoxins, ochratoxins and several other mycotoxins considered less important. Fungi often thrive in environments with high humidity, high temperature and access to oxygen during all stages of plant production and storage.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
24
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
13-16
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—