Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barva medu jako ukazatel kvality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878885" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878885 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vetweb.cz/barva-medu-jako-ukazatel-kvality/" target="_blank" >https://www.vetweb.cz/barva-medu-jako-ukazatel-kvality/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Barva medu jako ukazatel kvality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Barva medu je jednou z významných fyzikálně-chemických vlastností medu. Při nákupu medu může být jedním ze zásadních kritérií výběru pro spotřebitele. Barva medu je ovlivněna různými faktory, jako je původ nektaru, zpracování medu nebo způsob jeho skladování. V každém medu je také určité množství pylových zrn, která mohou mít na barvu medu vliv. Cílem tohoto článku je popsat faktory ovlivňující barvu medu a přiblížit její hodnocení.

  • Název v anglickém jazyce

    Honey color as quality indicator

  • Popis výsledku anglicky

    The color of honey is one of the important physico-chemical properties of honey. It is important criterion for consumers as well, when buying honey. The color of honey is influenced by various factors, such as nectar type, honey processing or storage conditions. There is also a certain proportion of pollen grains in each honey, that can affect the colour of honey. The aim of this article is to describe the factors influencing the color of honey and to approximate its evaluation.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Ověření autenticity medu pomocí analýzy pylových zrn.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    714-716

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus