Alternativní suroviny jako zdroje krmiv ve výživě koz
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879205" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879205 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2021&vydani=5" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3708&rok=2021&vydani=5</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Alternativní suroviny jako zdroje krmiv ve výživě koz
Popis výsledku v původním jazyce
Zintenzívnění produkčních systémů mléčných koz vedlo k dovozu konvenčních přísad do koncentrovaných krmiv. V posledních letech přiměly vysoké a variabilní ceny konvenčních produktů zaměřit pozornost odborníků na výživu přežvýkavců k lokálním alternativním zdrojům za účelem snížení výrobních nákladů beze změny produkce a kvality mléka. Vzhledem k tomu, že krmiva představují tak značnou část výrobních nákladů, přetrvává zájem o vedlejší produkty a nekonvenční krmiva. Většina vyspělých zemí navíc tyto a další hojné vedlejší produkty, jako např. pivovarské zrno a pivovarské kvasnice, neustále produkuje. Tímto způsobem lze zároveň zabránit hromadění vedlejších produktů. Zkoumán byl účinek stravy založené na použití vedlejších produktů na složení mléčných mastných kyselin (FA). Důraz je kladen na složení n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a konjugované kyseliny linolové (CLA) v mléce.
Název v anglickém jazyce
Alternative raw materials as feed sources in goat nutrition
Popis výsledku anglicky
The intensification of dairy goat production systems has led to the import of conventional additives into concentrated feeds. In recent years, high and variable prices for conventional products have attracted the attention of ruminant nutritionists to local alternative sources in order to reduce production costs without changing milk production and quality. As feed represents such a significant part of production costs, interest in by-products and unconventional feeds persists. In addition, most developed countries constantly produce these and other abundant by-products, such as brewer's grain and brewer's yeast. In this way, the accumulation of by-products can be prevented at the same time. The effect of a diet based on the use of by-products on the composition of lactic fatty acids (FA) was investigated. Emphasis is placed on the composition of n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) and conjugated linoleic acid (CLA) in milk.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
25
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
39-41
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—