Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití nekonvenčních krmiv ve výživě koz

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880171" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880171 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://cit.vfu.cz/welfare/Proceedings2022.pdf" target="_blank" >https://cit.vfu.cz/welfare/Proceedings2022.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití nekonvenčních krmiv ve výživě koz

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Krmiva představují velkou část výrobních nákladů, pokračuje tak výzkum v oblasti vedlejších produktů a nekonvenčních krmiv. Zároveň lze tímto způsobem zabránit hromadění vedlejších produktů. Studie zkoumaly účinek diety na základě použití vedlejších produktů na složení mléčných mastných kyselin. Hlavním problémem je složení n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) a konjugované kyseliny linolové (CLA) v mléce, které by bylo možné zlepšit různými způsoby krmení. Jedním z nejdůležitějších způsobů, jak zvednout bioaktivní složení kozího mléka, je zvýšení přísunu n-3 PUFA (pastva, oleje, semena nebo doplňky z řas) ve stravě. Předchozí studie ukázaly, že pastva výrazně zvýšila obsah CLA a n-3 FA v kozím mléce. Roste zájem o používání mikrořas jako krmiva nebo doplňku krmiva pro přežvýkavce.

  • Název v anglickém jazyce

    Usage of unconventional feeds in the nutrition of goats

  • Popis výsledku anglicky

    Feeds represents a large part of production costs, so research into by-products and unconventional feed continues. In this way, the accumulation of by-products can be prevented at the same time. The studies examined the effect of diet based on the use of by-products on the composition of lactic fatty acids. The main problem is the composition of n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) and conjugated linoleic acid (CLA) in milk, which could be improved by different feeding methods. One of the most important ways to increase the bioactive composition of goat&apos;s milk is to increase the intake of n-3 PUFAs (pasture, oils, seeds or algae supplements) in the diet. Previous studies have shown that grazing significantly increased the content of CLA and n-3 FA in goat&apos;s milk. There is a growing interest in using microalgae as a feed or feed supplement for ruminants.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Ochrana zvířat a welfare 2022: Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-872-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    46-51

  • Název nakladatele

    Veterinární univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 10. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku