Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879475" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879475 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách
Popis výsledku v původním jazyce
Naše studie je zaměřena na stanovení vybraných patogenních mikroorganismů v potravinách určených k přímé spotřebě. Studie je zaměřena především na stanovení a identifikaci hlavních patogenů jako Listeria monocytogenes, Salmonella spp. a Staphylococcus aureus, které mohou způsobovat závažná alimentární onemocnění Studie zahrnuje také stanovení Helicobacter pylori, protože potraviny mohou hrát důležitou roli v jeho šíření v lidské populaci. Ke stanovení bakterií bude použita kultivační metoda. Pro následné potvrzení budou použity biochemické testy a molekulárně-biologické metody.
Název v anglickém jazyce
Pathogenic microorganisms as a potential risk in ready-to-eat foods
Popis výsledku anglicky
Our study is focused on determination of selected pathogenic microorganisms in ready-to-eat foods. The study is mainly focused on the determination and identification of major pathogens such as Listeria monocytogenes, Salmonella spp. and Staphylococcus aureus which can cause serious alimentary diseases The study also includes the determination of Helicobacter pylori because food can play an important role in its spread to the human population. A culture method will be used to determine bacteria. Biochemical tests and molecular-biological methods will be used for subsequent confirmation.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XXIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-851-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
8-10
Název nakladatele
Veterinární univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
14. 6. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—