Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879475" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879475 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf" target="_blank" >https://fvhe.vfu.cz/files/upload/KMVP%202021_Sborn%C3%ADk_1.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Patogenní mikroorganismy jako potenciální riziko v ready-to-eat potravinách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Naše studie je zaměřena na stanovení vybraných patogenních mikroorganismů v potravinách určených k přímé spotřebě. Studie je zaměřena především na stanovení a identifikaci hlavních patogenů jako Listeria monocytogenes, Salmonella spp. a Staphylococcus aureus, které mohou způsobovat závažná alimentární onemocnění Studie zahrnuje také stanovení Helicobacter pylori, protože potraviny mohou hrát důležitou roli v jeho šíření v lidské populaci. Ke stanovení bakterií bude použita kultivační metoda. Pro následné potvrzení budou použity biochemické testy a molekulárně-biologické metody.

  • Název v anglickém jazyce

    Pathogenic microorganisms as a potential risk in ready-to-eat foods

  • Popis výsledku anglicky

    Our study is focused on determination of selected pathogenic microorganisms in ready-to-eat foods. The study is mainly focused on the determination and identification of major pathogens such as Listeria monocytogenes, Salmonella spp. and Staphylococcus aureus which can cause serious alimentary diseases The study also includes the determination of Helicobacter pylori because food can play an important role in its spread to the human population. A culture method will be used to determine bacteria. Biochemical tests and molecular-biological methods will be used for subsequent confirmation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XXIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-851-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    8-10

  • Název nakladatele

    Veterinární univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 6. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku