Laktóza - nezbytná i problematická
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879702" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879702 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Laktóza - nezbytná i problematická
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo hodnocení nutričního a technologického významu laktózy, výskyt laktózové intolerance a hledání možností řešení laktózové intolerance a výroba výrobků bezlaktózových a s nízkým obsahem laktózy. Prodej bezlaktózových či nízkolaktózových výrobků je nejrychleji rostoucím segmentem v celém mlékárenském průmyslu. Práce nabízí výsledky vlastních studií o obsahu laktózy 162 v mléčných výrobcích s doporučením možností pro konzumenty s laktózovou intolerancí.
Název v anglickém jazyce
Lactose - necessary and problematic
Popis výsledku anglicky
The aim of the work was to evaluate the nutritional and technological importance of lactose, the occurrence of lactose intolerance and the search for possibilities to lactose intolerance and the production of lactose-free and low-lactose products. Sales of lactose-free or low-lactose products are the fastest growing segment in the entire dairy industry. The thesis offers the results of its own studies on lactose content in dairy products with recommendations of options for consumers with lactose intolerance.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: Možnosti ovlivňování výskytu inhibičních látek v mléce jako účinný nástroj vedoucí k podpoře zdraví zvířat a ke zvyšování kvality a bezpečnosti potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7509-785-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
156-162
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
3. 3. 2021
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—