Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Laktóza - nezbytná i problematická

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879702" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879702 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie" target="_blank" >https://www.ingrovydny.af.mendelu.cz/historie</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Laktóza - nezbytná i problematická

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo hodnocení nutričního a technologického významu laktózy, výskyt laktózové intolerance a hledání možností řešení laktózové intolerance a výroba výrobků bezlaktózových a s nízkým obsahem laktózy. Prodej bezlaktózových či nízkolaktózových výrobků je nejrychleji rostoucím segmentem v celém mlékárenském průmyslu. Práce nabízí výsledky vlastních studií o obsahu laktózy 162 v mléčných výrobcích s doporučením možností pro konzumenty s laktózovou intolerancí.

  • Název v anglickém jazyce

    Lactose - necessary and problematic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to evaluate the nutritional and technological importance of lactose, the occurrence of lactose intolerance and the search for possibilities to lactose intolerance and the production of lactose-free and low-lactose products. Sales of lactose-free or low-lactose products are the fastest growing segment in the entire dairy industry. The thesis offers the results of its own studies on lactose content in dairy products with recommendations of options for consumers with lactose intolerance.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: Možnosti ovlivňování výskytu inhibičních látek v mléce jako účinný nástroj vedoucí k podpoře zdraví zvířat a ke zvyšování kvality a bezpečnosti potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-785-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    156-162

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku