Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nové trendy využívání aditivních látek v masné výrobě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879733" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879733 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Pozvanky/Pozv%C3%A1nka_Hygiena%20Alimentorum%20XLI_Tatry.pdf" target="_blank" >https://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Pozvanky/Pozv%C3%A1nka_Hygiena%20Alimentorum%20XLI_Tatry.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nové trendy využívání aditivních látek v masné výrobě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potravinové přídavné látky (aditiva) za posledních 100 let získaly nepopiratelné zastoupení také ve výrobě masných výrobků. Jejích využití zasahuje kromě bezpečnosti potravin také do technologie výroby. Dnešní požadavky spotřebitelů a nákupních řetězů na masné výrobky jsou těžce splnitelné bez využití přídavných látek. Na druhou stranu ale roste zájem spotřebitelů o masné výrobky bez přídavných látek. Výroba masných výrobků se proto přesouvá do nové oblasti masné výroby, která vyžaduje rozvoj nových poznatků, ale také vytýčení nových rizik spojených s novými trendy výroby. Cílem tohoto příspěvku je shrnutí nových trendů výroby masných výrobků za použití náhrad běžně využívaných přídavných látek prodlužujících dobu spotřeby a zlepšujících jejich technologické vlastnosti.

  • Název v anglickém jazyce

    New tredns in usage of additives in meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The use of food additives has increased significance in the production of meat products over the last 100 years. In addition to food safety, their use also affects production technology. Today&apos;s consumer and supermarket demands for meat products are difficult to meet without additives. On the other hand, consumer interest in additive-free meat products is growing. The production of meat products is therefore moving into a new area of meat production. This requires the development of new knowledge but also the identification of new risks associated with new production trends. The aim of this paper is to summarize the new trends in the production of meat products using substitutes for commonly used additives to prolong shelf life and improve their technological properties.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XLI: Nové trendy zvyšovania kvality a zdravotnej bezpečnosti mäsa a mäsových výrobkov

  • ISBN

    978-80-8077-733-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    109-114

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    23. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku