Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování koncentrace zinku v různých typech masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880104" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880104 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování koncentrace zinku v různých typech masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo stanovení koncentrace zinku v různých typech masa, a to ve vepřovém, hovězím a drůbežím mase. Analýza probíhala ve dvou opakováních - na podzim 2019 a na jaře 2020. V každém období bylo vyšetřeno 21 vzorků mas. Ke stanovení koncentrace zinku byla použita metoda plamenové atomové absorpční spektrometrie. Nejvyšší koncentrace zinku byla stanovena u hovězího masa - 53,23 +- 8,49 mg/kg (podzim 2019), 53,21 +- 11,66 mg/kg (jaro 2020). U vepřového masa byly průměrné hodnoty zinku 24,98 +- 12,17 mg/kg při měření na podzim a 24,49 +- 13,48 mg/kg při jarním měření. Průměrná koncentrace zinku u drůbežího masa byla 19,47 +- 14,52 mg/kg (podzim 2019), resp. 18,98 +- 7,92 mg/kg (jaro 2020).

  • Název v anglickém jazyce

    Monitoring of zinc concentration in different types of meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was determination of concentration of zinc in a different types of meat. Mainly in pork, beef and poultry meat. Analysis were made twice ? in the autumn 2019 and in the spring 2020. In each of period, total of 21 samples of meat were examined. Flame atomic absorption spectrometry was used to determined the concentration of zinc in the meat samples. The highest zinc concentration was determined in beef meat - 53,23 +- 8,49 mg/kg (the autumn 2019), 53,21 +- 11,66 mg/kg (the spring 2020). In case of pork meat the average values of zinc were 24,98 +- 12,17 mg/kg in the autumn measurement and 24,49 +- 13,48 mg/kg in the spring measurement. The average concentration of zinc in poultry meat was 19,47 +-14,52 mg/kg-1 (the autumn 2019), resp. 18,98 +- 7,92 mg/kg (the spring 2020).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů

  • ISBN

    978-80-7305-876-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    232-236

  • Název nakladatele

    Veterinární univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    12. 10. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku