Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880262" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880262 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy
Popis výsledku v původním jazyce
Tento příspěvek se zaměřuje na právní předpisy upravující požadavky na koření a přídatné látky, které mohou být použité do masných výrobků a polotovarů při jejich výrobě. Pro použití koření není stanoveno množství, které může výrobce použít, naproti tomu použití přídatných látek (např. konzervantů, barviv, antioxidantů apod.) je regulováno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1333/2008 o přídatných látkách, kde je stanoveno maximální množství pro použití v dané kategorii potravin. Všechny složky použité při výrobě masných výrobků či polotovarů musí být označenyna obale potraviny v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.
Název v anglickém jazyce
Spices and additives in meat products and preparations from the point of view of legislation
Popis výsledku anglicky
This work focuses on legislation governing the requirements for spices and additives that can be used in meat products and meat preparations in their production. There is no set quantity for use of spices than can be used by the manufacture, but the use of additives (e.g. preservatives, colours, antioxidants, etc.) is regulated by Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council on food additives, which set a maximum level for use in a given food category. All ingredients used in the manufacture of meat or preparations must be labeled on the packaging of the food in accordance with Regulation (EU) No 1169/2011 of the European Parliament and of the Council on the provision of food information to consumers.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
10-12
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—