Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880262" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880262 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-4-casopisu-maso-rok-2022/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Koření a přídatné látky v masných výrobcích a polotovarech z pohledu legislativy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tento příspěvek se zaměřuje na právní předpisy upravující požadavky na koření a přídatné látky, které mohou být použité do masných výrobků a polotovarů při jejich výrobě. Pro použití koření není stanoveno množství, které může výrobce použít, naproti tomu použití přídatných látek (např. konzervantů, barviv, antioxidantů apod.) je regulováno nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1333/2008 o přídatných látkách, kde je stanoveno maximální množství pro použití v dané kategorii potravin. Všechny složky použité při výrobě masných výrobků či polotovarů musí být označenyna obale potraviny v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č.1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům.

  • Název v anglickém jazyce

    Spices and additives in meat products and preparations from the point of view of legislation

  • Popis výsledku anglicky

    This work focuses on legislation governing the requirements for spices and additives that can be used in meat products and meat preparations in their production. There is no set quantity for use of spices than can be used by the manufacture, but the use of additives (e.g. preservatives, colours, antioxidants, etc.) is regulated by Regulation (EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council on food additives, which set a maximum level for use in a given food category. All ingredients used in the manufacture of meat or preparations must be labeled on the packaging of the food in accordance with Regulation (EU) No 1169/2011 of the European Parliament and of the Council on the provision of food information to consumers.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    33

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    10-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus