Lactoferrin - Extremely Important Whey Protein of Milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880438" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880438 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/26722861:_____/22:N0000052
Výsledek na webu
<a href="https://crimsonpublishers.com/apdv/pdf/APDV.000708.pdf" target="_blank" >https://crimsonpublishers.com/apdv/pdf/APDV.000708.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Lactoferrin - Extremely Important Whey Protein of Milk
Popis výsledku v původním jazyce
Milk whey proteins are a nutritionally and commercially interesting commodity. The importance of individual representatives is the subject of several studies. One of the most interesting biomolecules is lactoferrin, which has a few biological functions, which include antibacterial, antifungal, antiviral, antiparasitic, anti-inflammatory, immunomodulatory, anticarcinogenic, bifidogenic and enzymatic. Isolated, especially bovine lactoferrin, finds wide application not only in preparations for the promotion and restoration of human health, but also in animal nutrition, food production and cosmetics. The review provides basic information about the biological properties of lactoferrin.
Název v anglickém jazyce
Lactoferrin - Extremely Important Whey Protein of Milk
Popis výsledku anglicky
Milk whey proteins are a nutritionally and commercially interesting commodity. The importance of individual representatives is the subject of several studies. One of the most interesting biomolecules is lactoferrin, which has a few biological functions, which include antibacterial, antifungal, antiviral, antiparasitic, anti-inflammatory, immunomodulatory, anticarcinogenic, bifidogenic and enzymatic. Isolated, especially bovine lactoferrin, finds wide application not only in preparations for the promotion and restoration of human health, but also in animal nutrition, food production and cosmetics. The review provides basic information about the biological properties of lactoferrin.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: Možnosti ovlivňování výskytu inhibičních látek v mléce jako účinný nástroj vedoucí k podpoře zdraví zvířat a ke zvyšování kvality a bezpečnosti potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Approaches in Poultry, Dairy & Veterinary Sciences
ISSN
2576-9162
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
881-883
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—