Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lactoferrin - Extremely Important Whey Protein of Milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880438" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880438 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/22:N0000052

  • Výsledek na webu

    <a href="https://crimsonpublishers.com/apdv/pdf/APDV.000708.pdf" target="_blank" >https://crimsonpublishers.com/apdv/pdf/APDV.000708.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Lactoferrin - Extremely Important Whey Protein of Milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Milk whey proteins are a nutritionally and commercially interesting commodity. The importance of individual representatives is the subject of several studies. One of the most interesting biomolecules is lactoferrin, which has a few biological functions, which include antibacterial, antifungal, antiviral, antiparasitic, anti-inflammatory, immunomodulatory, anticarcinogenic, bifidogenic and enzymatic. Isolated, especially bovine lactoferrin, finds wide application not only in preparations for the promotion and restoration of human health, but also in animal nutrition, food production and cosmetics. The review provides basic information about the biological properties of lactoferrin.

  • Název v anglickém jazyce

    Lactoferrin - Extremely Important Whey Protein of Milk

  • Popis výsledku anglicky

    Milk whey proteins are a nutritionally and commercially interesting commodity. The importance of individual representatives is the subject of several studies. One of the most interesting biomolecules is lactoferrin, which has a few biological functions, which include antibacterial, antifungal, antiviral, antiparasitic, anti-inflammatory, immunomodulatory, anticarcinogenic, bifidogenic and enzymatic. Isolated, especially bovine lactoferrin, finds wide application not only in preparations for the promotion and restoration of human health, but also in animal nutrition, food production and cosmetics. The review provides basic information about the biological properties of lactoferrin.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: Možnosti ovlivňování výskytu inhibičních látek v mléce jako účinný nástroj vedoucí k podpoře zdraví zvířat a ke zvyšování kvality a bezpečnosti potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Approaches in Poultry, Dairy &amp; Veterinary Sciences

  • ISSN

    2576-9162

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    881-883

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus