Přirozený biologicky aktivní protein mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880442" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880442 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/upload/1697/LI.%20Lenfeldovy%20a%20Hoklovy%20dny%20-%20sbornik.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přirozený biologicky aktivní protein mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Syrovátkové bílkoviny mléka jsou široce studovány již řadu let. Neopakovatelně vysoká biologická hodnota je zařazuje mezi unikátní nutrienty potravin. Někteří zástupci těchto bílkovin se kromě nutriční hodnoty vyznačují i dalšími unikátními vlastnostmi. Takovým představitelem je multifunkční laktoferin, jehož aspekty jsou předmětem mnoha studií. Díky svým neopakovatelným atributům je významná jeho přítomnost v mléce a izolovaný laktoferin je vyhledávaným potravním doplňkem.
Název v anglickém jazyce
Natural Biologically Active Protein of Milk
Popis výsledku anglicky
Whey proteins of milk have been widely studied for many years. The unrepeatably high biological value ranks them among the unique nutrients of food. Some representatives of these proteins, in addition to nutritional value, are distinguished by other unique properties. Such a representative is multifunctional lactoferrin, aspects of which are the subject of many studies. Due to its unique attributes, its presence in milk is significant, and isolated lactoferrin is a sought-after dietary supplement.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK21010326" target="_blank" >QK21010326: Možnosti ovlivňování výskytu inhibičních látek v mléce jako účinný nástroj vedoucí k podpoře zdraví zvířat a ke zvyšování kvality a bezpečnosti potravin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin LI. Lenfeldovy a Höklovy dny: Sborník přednášek a posterů
ISBN
978-80-7305-876-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
321-323
Název nakladatele
Veterinární univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
12. 10. 2022
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—