Složení svalového tuku svalů kuřat v závislosti na druhu oleje v krmné směsi
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881271" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881271 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://naschov.cz/slozeni-svaloveho-tuku-kurat-podle-druhu-oleje-v-krmne-smesi/" target="_blank" >https://naschov.cz/slozeni-svaloveho-tuku-kurat-podle-druhu-oleje-v-krmne-smesi/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Složení svalového tuku svalů kuřat v závislosti na druhu oleje v krmné směsi
Popis výsledku v původním jazyce
Systém sledovanosti nutriční hodnoty a kvality, resp. bezpečnosti krmiv nebo krmných směsí je výchozím ukazatelem nejen pro zajištění zdraví zvířete, odpovídajícího welfare, ale i pro získání bezpečné suroviny nebo potraviny animální provenience. Nedílnou součástí krmných směsí určených k výkrmu kuřat jsou tuky, které jsou pro svůj vysoký obsah energie nenahraditelnou součástí všech krmných směsí. Bez tuků by nebylo možné dosáhnout požadované produkční účinnosti krmných směsí. Cílem práce bylo posoudit vliv tří druhů rostlinných olejů (sójový, řepkový, slunečnicový), jako energetické složky krmných směsí pro brojlerová kuřata, na zastoupení dieteticky významných mastných kyselin ve svalovině brojlerových kuřat, zejména ze skupiny polynenasycených n-3 a n-6 mastných kyselin.
Název v anglickém jazyce
The composition of muscle fat in chicken muscles depending on the type of oil in the feed mixture
Popis výsledku anglicky
The system for monitoring the nutritional value and quality, as well as the safety of feed or feed mixtures, is a fundamental indicator not only for ensuring animal health and appropriate welfare but also for obtaining safe raw materials or food of animal origin. Fats are an integral component of feed mixtures intended for fattening chickens, and fats are an indispensable part of all feed mixtures due to their high energy content. Without fats, it would be impossible to achieve the desired production efficiency of feed mixtures. The aim of the study was to assess the impact of three types of vegetable oils (soybean, rapeseed, sunflower) as an energy component of feed mixtures for broiler chickens on the representation of dietetically significant fatty acids in the muscle tissue of broiler chickens, particularly from the group of polyunsaturated n-3 and n-6 fatty acids.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
24-27
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—