Porovnání obsahu celkových isothiokyanátů v zeleninových šťávách během ošetření vysokým tlakem, pasterizací a mražením
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F07%3A00081680" target="_blank" >RIV/67179843:_____/07:00081680 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/07:E0004288
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
Popis výsledku v původním jazyce
The white and red cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts were used for juice preparation. The ITCs content was lowest in white cabbage and the highest in Brussels sprouts. With exception of broccoli juice the ITCs content is decreased with pasteurization technology. Freezing is the most gentle preservation method for these substances.
Název v anglickém jazyce
Comparison of total isothiocyanates content in vegetable juices during high pressure treatment, pasteurization and freezing
Popis výsledku anglicky
The white and red cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts were used for juice preparation. The ITCs content was lowest in white cabbage and the highest in Brussels sprouts. With exception of broccoli juice the ITCs content is decreased with pasteurization technology. Freezing is the most gentle preservation method for these substances.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3287" target="_blank" >QF3287: Funkční potraviny ze zeleniny a ovoce a dalších zemědělských produktů vyrobené za použití vysokotlakého ošetření</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
High Pressure Research
ISSN
0895-7959
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
147-149
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—