Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chapter 2nProcessing Plants Containing Inulin.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F15%3A00452541" target="_blank" >RIV/67985858:_____/15:00452541 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chapter 2nProcessing Plants Containing Inulin.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Chapter 2 consists of 3 parts: 1. Processing plants containing inulin, 2. Processing of washed tubers, 3. Processing of pasteurized juice. Different processes to products based on inulin are described there. Dry matter is produced by drying of tubersso they can be ground into powder and used as a food additive. Processing of tubers of the Jerusalem artichoke to syrup containing inulin, fructose, ethyl alcohol and lactic acid is discussed there. Fructose syrup can be produced by acidic hydrolysis oftuber juice. Fermentation experiments of hydrolyzed juice of the Jerusalem artichoke to ethylalcohol were described as well. Sterile juice containing dissolved sugars and polysaccharides and filtration cake was obtained at sterilization of raw juice andfollowing crystallization. Acidic hydrolysis of inulin was investigated. First order kinetic model described experimental data very well. The rate constants depends both on temperature and pH value of the reaction mixture. The positive e

  • Název v anglickém jazyce

    Chapter 2nProcessing Plants Containing Inulin.

  • Popis výsledku anglicky

    The Chapter 2 consists of 3 parts: 1. Processing plants containing inulin, 2. Processing of washed tubers, 3. Processing of pasteurized juice. Different processes to products based on inulin are described there. Dry matter is produced by drying of tubersso they can be ground into powder and used as a food additive. Processing of tubers of the Jerusalem artichoke to syrup containing inulin, fructose, ethyl alcohol and lactic acid is discussed there. Fructose syrup can be produced by acidic hydrolysis oftuber juice. Fermentation experiments of hydrolyzed juice of the Jerusalem artichoke to ethylalcohol were described as well. Sterile juice containing dissolved sugars and polysaccharides and filtration cake was obtained at sterilization of raw juice andfollowing crystallization. Acidic hydrolysis of inulin was investigated. First order kinetic model described experimental data very well. The rate constants depends both on temperature and pH value of the reaction mixture. The positive e

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TE01020080" target="_blank" >TE01020080: Centrum kompetence pro výzkum biorafinací</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Inulin. Biochemistry, Food Sources and Health Implications

  • ISBN

    978-1-63463-985-9

  • Počet stran výsledku

    45

  • Strana od-do

    57-101

  • Počet stran knihy

    157

  • Název nakladatele

    Nova Science Publishers

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly