Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání metod přípravy E-coli O157 : H7 pro využití v senzorech s povrchovými plasmony

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985882%3A_____%2F05%3A00023066" target="_blank" >RIV/67985882:_____/05:00023066 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of E-coli O157 : H7 preparation methods used for detection with surface plasmon resonance sensor

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper reports the detection of Escherichia coli (E. coli) O157:H7 with a surface plasmon resonance (SPR) sensor using three sample preparation methods: untreated (viable), heat-killed then soaked in 70% ethanol, and detergent-lysed. The limit of detection (LOD) for each method was established. Detergent-lysed samples produce the lowest LOD at 10E4 cfu/ml, while the LOD is 10E5 cfu/ml for heat-killed samples and 10E6 cfu/ml for untreated samples, respectively.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of E-coli O157 : H7 preparation methods used for detection with surface plasmon resonance sensor

  • Popis výsledku anglicky

    This paper reports the detection of Escherichia coli (E. coli) O157:H7 with a surface plasmon resonance (SPR) sensor using three sample preparation methods: untreated (viable), heat-killed then soaked in 70% ethanol, and detergent-lysed. The limit of detection (LOD) for each method was established. Detergent-lysed samples produce the lowest LOD at 10E4 cfu/ml, while the LOD is 10E5 cfu/ml for heat-killed samples and 10E6 cfu/ml for untreated samples, respectively.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sensors and Actuators. B - Chemical and Biochemical Sensors

  • ISSN

    0925-4005

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    107

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    202-208

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus