Srovnání metod přípravy E-coli O157 : H7 pro využití v senzorech s povrchovými plasmony
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985882%3A_____%2F05%3A00023066" target="_blank" >RIV/67985882:_____/05:00023066 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison of E-coli O157 : H7 preparation methods used for detection with surface plasmon resonance sensor
Popis výsledku v původním jazyce
This paper reports the detection of Escherichia coli (E. coli) O157:H7 with a surface plasmon resonance (SPR) sensor using three sample preparation methods: untreated (viable), heat-killed then soaked in 70% ethanol, and detergent-lysed. The limit of detection (LOD) for each method was established. Detergent-lysed samples produce the lowest LOD at 10E4 cfu/ml, while the LOD is 10E5 cfu/ml for heat-killed samples and 10E6 cfu/ml for untreated samples, respectively.
Název v anglickém jazyce
Comparison of E-coli O157 : H7 preparation methods used for detection with surface plasmon resonance sensor
Popis výsledku anglicky
This paper reports the detection of Escherichia coli (E. coli) O157:H7 with a surface plasmon resonance (SPR) sensor using three sample preparation methods: untreated (viable), heat-killed then soaked in 70% ethanol, and detergent-lysed. The limit of detection (LOD) for each method was established. Detergent-lysed samples produce the lowest LOD at 10E4 cfu/ml, while the LOD is 10E5 cfu/ml for heat-killed samples and 10E6 cfu/ml for untreated samples, respectively.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
JB - Senzory, čidla, měření a regulace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Sensors and Actuators. B - Chemical and Biochemical Sensors
ISSN
0925-4005
e-ISSN
—
Svazek periodika
107
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
202-208
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—