Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Socialism and Yeast Cakes with Vanilla Cream: School Canteens in Czechoslovakia, 1950s to 1970s

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985921%3A_____%2F19%3A00511619" target="_blank" >RIV/67985921:_____/19:00511619 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Socialism and Yeast Cakes with Vanilla Cream: School Canteens in Czechoslovakia, 1950s to 1970s

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chapter outlines the history of school catering in Czechoslovakia from the beginning of the 1950s to the end of the 1970s. Emphasis is placed on the role of scientists in shaping the concept of school meals. At the same time, the chapter is devoted to school canteens as places of memory for the period 1948–1989 and to the perception of school meals by witnesses.

  • Název v anglickém jazyce

    Socialism and Yeast Cakes with Vanilla Cream: School Canteens in Czechoslovakia, 1950s to 1970s

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter outlines the history of school catering in Czechoslovakia from the beginning of the 1950s to the end of the 1970s. Emphasis is placed on the role of scientists in shaping the concept of school meals. At the same time, the chapter is devoted to school canteens as places of memory for the period 1948–1989 and to the perception of school meals by witnesses.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    60101 - History (history of science and technology to be 6.3, history of specific sciences to be under the respective headings)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Food and age in Europe, 1800–2000

  • ISBN

    978-1-138-58968-1

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    84-95

  • Počet stran knihy

    184

  • Název nakladatele

    Routledge

  • Místo vydání

    Abingdon

  • Kód UT WoS kapitoly