Ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého ( Hypophthalmichtys molitrix) cyanobakteriemi
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985939%3A_____%2F07%3A00317369" target="_blank" >RIV/67985939:_____/07:00317369 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/07:00125591
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ovlivnění nutriční hodnoty svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio) a tolstolobika bílého ( Hypophthalmichtys molitrix) cyanobakteriemi
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této studie bylo zjistit zda a jakým způsobem je ovlivněna kvalita rybího masa přítomností vodního květu sinic ve vodách. Dále bylo posouzeno složení - spektrum mastných kyselin, aminokyselin a koncentrace microcystinu-LR ve svalovině.
Název v anglickém jazyce
Intenference in nutritive value of muscle of common carp (Cyprinus carpio) and silver carp (Hypophthalmichtys molitrix) by cyanobacteria
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to find out whether and how the presents of water blooms of cyanobacteria affects quality of fish meat, its biochemical composition including the spectrum of fatty acids and amino acids and concentration of microcystin- LR in muscles.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EF - Botanika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Bulletin VÚRH Vodňany
ISSN
0007-389X
e-ISSN
—
Svazek periodika
43
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—