Analysis of plant extracts antimutagenicity using the Ames test and the cytogenetic analysis of peripheral blood lymphocytes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081707%3A_____%2F05%3A00345172" target="_blank" >RIV/68081707:_____/05:00345172 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Analysis of plant extracts antimutagenicity using the Ames test and the cytogenetic analysis of peripheral blood lymphocytes
Popis výsledku v původním jazyce
Antimutagenic effect of selected plant extracts (carrot, tomato, spinach, onion, kiwi, and green tea) was analysed. The most significant results were obtained in extract from green tea. This extract also showed the highest antioxidative activity.
Název v anglickém jazyce
Analysis of plant extracts antimutagenicity using the Ames test and the cytogenetic analysis of peripheral blood lymphocytes
Popis výsledku anglicky
Antimutagenic effect of selected plant extracts (carrot, tomato, spinach, onion, kiwi, and green tea) was analysed. The most significant results were obtained in extract from green tea. This extract also showed the highest antioxidative activity.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
BO - Biofyzika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food Science and Technology International
ISSN
1082-0132
e-ISSN
—
Svazek periodika
11
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000228626400004
EID výsledku v databázi Scopus
—