Využití metod HPLC a MALDI-TOF MS pro stanovení glutenu v bezlepkových surovinách a potravinách.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68081715%3A_____%2F02%3A25020060" target="_blank" >RIV/68081715:_____/02:25020060 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití metod HPLC a MALDI-TOF MS pro stanovení glutenu v bezlepkových surovinách a potravinách.
Popis výsledku v původním jazyce
Použití metody HPLC na reverzní fázi nebo HPLC-SEC, případně kombinace HPLC a MALDI-TOF MS pro stanovení glutenu, jako vhodné metody místo ELISA kitů.
Název v anglickém jazyce
Exploitation of HPLC and MALDI-TOF MS for gluten determination in gluten-free stocks and food.
Popis výsledku anglicky
Application of HPLC-RP or HPLC-SEC or combination of HPLC and MALDI-TOF MS for gluten determination as suitable methods instead ELISA kits.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QD1023" target="_blank" >QD1023: Analýza glutenu (lepku) a sledování kvality bezlepkových potravin a surovin</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Svazek periodika
96
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
486-487
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—