Expanze škrobu v uzavřené formě za vyšších tlaků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F07%3A02134106" target="_blank" >RIV/68407700:21220/07:02134106 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Expansion of Starch During Thermal Pressure Forming
Popis výsledku v původním jazyce
The contribution is aimed to the processes of thermal treatment of starch-based materials for biologically degradable packaging products. The combined heating of starch-based suspension (direct ohmic heating and thermal processing of starch based suspensions) was performed in a closed mould. The sample expands significantly during heating and this expansion is accompanied by gradual formation of crust and a porous layer in the core. The mathematical model of the combined ohmic heating of starch suspension was formulated. The FEM model is based upon the concept of two overlapping 2D meshes. The foam behavior is modeled according to the idea of expanding spherical bubble, filled by a saturated steam and with viscoelastic walls. A simplified model of a homogeneous sample will be presented. Parameters of models are identified by comparing the theoretical predictions with the experimental data.
Název v anglickém jazyce
Expansion of Starch During Thermal Pressure Forming
Popis výsledku anglicky
The contribution is aimed to the processes of thermal treatment of starch-based materials for biologically degradable packaging products. The combined heating of starch-based suspension (direct ohmic heating and thermal processing of starch based suspensions) was performed in a closed mould. The sample expands significantly during heating and this expansion is accompanied by gradual formation of crust and a porous layer in the core. The mathematical model of the combined ohmic heating of starch suspension was formulated. The FEM model is based upon the concept of two overlapping 2D meshes. The foam behavior is modeled according to the idea of expanding spherical bubble, filled by a saturated steam and with viscoelastic walls. A simplified model of a homogeneous sample will be presented. Parameters of models are identified by comparing the theoretical predictions with the experimental data.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JP - Průmyslové procesy a zpracování
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA101%2F06%2F0535" target="_blank" >GA101/06/0535: Tepelné zpracování biodegradovatelných látek</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
European Congress of Chemical Engineering - 6
ISBN
978-87-91435-56-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
425-426
Název nakladatele
DECHEMA, European Federation of Chemical Engineering
Místo vydání
Copenhagen
Místo konání akce
Kodaň
Datum konání akce
16. 9. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—