Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Expanze škrobu v uzavřené formě za vyšších tlaků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F07%3A02134106" target="_blank" >RIV/68407700:21220/07:02134106 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Expansion of Starch During Thermal Pressure Forming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contribution is aimed to the processes of thermal treatment of starch-based materials for biologically degradable packaging products. The combined heating of starch-based suspension (direct ohmic heating and thermal processing of starch based suspensions) was performed in a closed mould. The sample expands significantly during heating and this expansion is accompanied by gradual formation of crust and a porous layer in the core. The mathematical model of the combined ohmic heating of starch suspension was formulated. The FEM model is based upon the concept of two overlapping 2D meshes. The foam behavior is modeled according to the idea of expanding spherical bubble, filled by a saturated steam and with viscoelastic walls. A simplified model of a homogeneous sample will be presented. Parameters of models are identified by comparing the theoretical predictions with the experimental data.

  • Název v anglickém jazyce

    Expansion of Starch During Thermal Pressure Forming

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution is aimed to the processes of thermal treatment of starch-based materials for biologically degradable packaging products. The combined heating of starch-based suspension (direct ohmic heating and thermal processing of starch based suspensions) was performed in a closed mould. The sample expands significantly during heating and this expansion is accompanied by gradual formation of crust and a porous layer in the core. The mathematical model of the combined ohmic heating of starch suspension was formulated. The FEM model is based upon the concept of two overlapping 2D meshes. The foam behavior is modeled according to the idea of expanding spherical bubble, filled by a saturated steam and with viscoelastic walls. A simplified model of a homogeneous sample will be presented. Parameters of models are identified by comparing the theoretical predictions with the experimental data.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JP - Průmyslové procesy a zpracování

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA101%2F06%2F0535" target="_blank" >GA101/06/0535: Tepelné zpracování biodegradovatelných látek</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    European Congress of Chemical Engineering - 6

  • ISBN

    978-87-91435-56-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    425-426

  • Název nakladatele

    DECHEMA, European Federation of Chemical Engineering

  • Místo vydání

    Copenhagen

  • Místo konání akce

    Kodaň

  • Datum konání akce

    16. 9. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku