Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Semiempirický model kinetiky foulingu při vsádkovém a kontinuálním ohmickém ohřevu mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F68407700%3A21220%2F07%3A02144180" target="_blank" >RIV/68407700:21220/07:02144180 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Semiempirical Fouling Kinetics Model in Batch and Continuous Direct Ohmic Heating of Milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Simple semiempirical generalized correlation quantifying the effect of concentration and temperature onto electrical conductivity was proposed and tested on published data of milk, coffee and aqueous H2TiF6 solution. The semiempirical fouling kinetics model was proposed and verified in direct batch ohmic heating of milk. The model is based on the analogy to mechanisms and chemical kinetics of serial reactions. The effect of flowrate onto the fouling formation in continuous direct ohmic heating of milk was investigated. The proposed empirical fouling kinetics model is based on the assumption that the growth rate of the fouling layer thickness depends on time exponentially. It was found that fouling layer growth intensity was not decreased by the higherwall shear stress induced by the higher flowrate. However increasing wall shear stress enlarged the maximal time tnf in which the fouling layer growth is negligible.

  • Název v anglickém jazyce

    Semiempirical Fouling Kinetics Model in Batch and Continuous Direct Ohmic Heating of Milk

  • Popis výsledku anglicky

    Simple semiempirical generalized correlation quantifying the effect of concentration and temperature onto electrical conductivity was proposed and tested on published data of milk, coffee and aqueous H2TiF6 solution. The semiempirical fouling kinetics model was proposed and verified in direct batch ohmic heating of milk. The model is based on the analogy to mechanisms and chemical kinetics of serial reactions. The effect of flowrate onto the fouling formation in continuous direct ohmic heating of milk was investigated. The proposed empirical fouling kinetics model is based on the assumption that the growth rate of the fouling layer thickness depends on time exponentially. It was found that fouling layer growth intensity was not decreased by the higherwall shear stress induced by the higher flowrate. However increasing wall shear stress enlarged the maximal time tnf in which the fouling layer growth is negligible.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Food Engineering

  • ISSN

    1556-3758

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus