Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Měření mikro průtoků během fermentace amarantové hmoty

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F05%3A63504067" target="_blank" >RIV/70883521:28110/05:63504067 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The measurment of the micro flow during the amaranth biomass fermentation

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The topic of the article is oriented at Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leafs and seeds is in the research. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presentsa first order mechanism with regard to all reaction components. For analytical solution is Laplace transformation used. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with actual measured values.

  • Název v anglickém jazyce

    The measurment of the micro flow during the amaranth biomass fermentation

  • Popis výsledku anglicky

    The topic of the article is oriented at Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leafs and seeds is in the research. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presentsa first order mechanism with regard to all reaction components. For analytical solution is Laplace transformation used. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with actual measured values.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AM - Pedagogika a školství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sekel 2005

  • ISBN

    80-7318-346-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    75-80

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Rusava, Česká republika

  • Datum konání akce

    14. 9. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku