Rozklad polysacharidové složky amarantu na dílčí štěpné části
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F06%3A63504442" target="_blank" >RIV/70883521:28140/06:63504442 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
FERMENTATION OF AMARANTH POLYSACCHARIDE COMPONENT TO FRACTIONAL FISSION PRODUCTS
Popis výsledku v původním jazyce
The topic of the article is Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leaves and seeds is researched in last few years. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presents a first order mechanism with regard to all reaction components. Laplace transformation is used for analytical solution. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with measured values.
Název v anglickém jazyce
FERMENTATION OF AMARANTH POLYSACCHARIDE COMPONENT TO FRACTIONAL FISSION PRODUCTS
Popis výsledku anglicky
The topic of the article is Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leaves and seeds is researched in last few years. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presents a first order mechanism with regard to all reaction components. Laplace transformation is used for analytical solution. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with measured values.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
BC - Teorie a systémy řízení
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDINGS the 7th International Scientific - Technical Conference - Process Control´06
ISBN
80-7194-860-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
28
Název nakladatele
Univerzita v Pardubicích
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—