Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozklad polysacharidové složky amarantu na dílčí štěpné části

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28140%2F06%3A63504442" target="_blank" >RIV/70883521:28140/06:63504442 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    FERMENTATION OF AMARANTH POLYSACCHARIDE COMPONENT TO FRACTIONAL FISSION PRODUCTS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The topic of the article is Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leaves and seeds is researched in last few years. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presents a first order mechanism with regard to all reaction components. Laplace transformation is used for analytical solution. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with measured values.

  • Název v anglickém jazyce

    FERMENTATION OF AMARANTH POLYSACCHARIDE COMPONENT TO FRACTIONAL FISSION PRODUCTS

  • Popis výsledku anglicky

    The topic of the article is Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leaves and seeds is researched in last few years. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level decomposition is described by a vector differential equation, which presents a first order mechanism with regard to all reaction components. Laplace transformation is used for analytical solution. The designed mathematical model was verified by experimental measurement. Experimental device was supplemented by visualization program which was designed in programming environment Control Web. Archived data are compared with measured values.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BC - Teorie a systémy řízení

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROCEEDINGS the 7th International Scientific - Technical Conference - Process Control´06

  • ISBN

    80-7194-860-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    28

  • Název nakladatele

    Univerzita v Pardubicích

  • Místo vydání

    Pardubice

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku