Výzkum fermentace polysacharidové složky amarantu na dílčí štěpné produkty
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F05%3A63504068" target="_blank" >RIV/70883521:28110/05:63504068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The research of the amaranth polysaccharide component fermentation to fractional fission products
Popis výsledku v původním jazyce
The topic of the article is oriented at Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leafs and seeds is in the research. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level de-composition is described by a vector differential equation, which presentsa first order mechanism with regard to all reaction components. For analytical solution is Laplace transformation used. The designed mathematical model is verified by experimental measurement.
Název v anglickém jazyce
The research of the amaranth polysaccharide component fermentation to fractional fission products
Popis výsledku anglicky
The topic of the article is oriented at Amaranthus plant and its possible using. Complex exploitation of amaranth mass uses the rest of the herb after removing leafs and seeds is in the research. Fermentation of amaranth mass is engaged in anaerobic decay. This way of amaranth utilization is tested in this case. It is suitable to describe fermentation by mathematical simulation of the decay process. The mechanism of four-level de-composition is described by a vector differential equation, which presentsa first order mechanism with regard to all reaction components. For analytical solution is Laplace transformation used. The designed mathematical model is verified by experimental measurement.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Process Control 2005
ISBN
80-227-2235-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
080-193
Název nakladatele
Slovak University of Technology
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Štrbské Pleso, Vysoké Tatry, Slovensko
Datum konání akce
7. 6. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—