Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chromatografické stanovení kyseliny askorbové (vitamin C) v ovoci a zelenině

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505625" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505625 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Chromatografické stanovení kyseliny askorbové (vitamin C) v ovoci a zelenině

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ascorbic acid (vitamin C) is considered to be one of the most important vitamins. For accurate dietary exposure determination we determined vitamin in spring fruits and vegetables in the Czech Republic, using HPLC with electrochemical detection (ECD). Wedetermined that vitamin C content decreased in this progression: orange, yellow, red, green - coloured pepper, lemon, orange, grapefruit, kiwi and tangerine (range 92.62 - 26.26 mg.100g-1)

  • Název v anglickém jazyce

    Chromatographic evaluation of ascorbic acid (vitamin C) in fruit and vegetables

  • Popis výsledku anglicky

    Ascorbic acid (vitamin C) is considered to be one of the most important vitamins. For accurate dietary exposure determination we determined vitamin in spring fruits and vegetables in the Czech Republic, using HPLC with electrochemical detection (ECD). Wedetermined that vitamin C content decreased in this progression: orange, yellow, red, green - coloured pepper, lemon, orange, grapefruit, kiwi and tangerine (range 92.62 - 26.26 mg.100g-1)

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XVI. medzinárodná konferencia o nových analytických metódach v potravinárstve LABORALIM 2007

  • ISBN

    978-80-227-2628-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    429-432

  • Název nakladatele

    Slovenská technická univerzita v Bratislave

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku