Chromatografické stanovení kyseliny askorbové (vitamin C) v ovoci a zelenině
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F07%3A63505625" target="_blank" >RIV/70883521:28110/07:63505625 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Chromatografické stanovení kyseliny askorbové (vitamin C) v ovoci a zelenině
Popis výsledku v původním jazyce
Ascorbic acid (vitamin C) is considered to be one of the most important vitamins. For accurate dietary exposure determination we determined vitamin in spring fruits and vegetables in the Czech Republic, using HPLC with electrochemical detection (ECD). Wedetermined that vitamin C content decreased in this progression: orange, yellow, red, green - coloured pepper, lemon, orange, grapefruit, kiwi and tangerine (range 92.62 - 26.26 mg.100g-1)
Název v anglickém jazyce
Chromatographic evaluation of ascorbic acid (vitamin C) in fruit and vegetables
Popis výsledku anglicky
Ascorbic acid (vitamin C) is considered to be one of the most important vitamins. For accurate dietary exposure determination we determined vitamin in spring fruits and vegetables in the Czech Republic, using HPLC with electrochemical detection (ECD). Wedetermined that vitamin C content decreased in this progression: orange, yellow, red, green - coloured pepper, lemon, orange, grapefruit, kiwi and tangerine (range 92.62 - 26.26 mg.100g-1)
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XVI. medzinárodná konferencia o nových analytických metódach v potravinárstve LABORALIM 2007
ISBN
978-80-227-2628-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
429-432
Název nakladatele
Slovenská technická univerzita v Bratislave
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—