Možnosti prodloužení údržnosti strojně odděleného masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507359" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507359 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti prodloužení údržnosti strojně odděleného masa
Popis výsledku v původním jazyce
V práci jsou uvedeny výsledky experimentů s přídavkem konzervačních a aditivních látek přidaných do strojně odděleného masa s cílem omezit rozvoj technologicky nežádoucí mikroflory během skladování.. Nejvýznamnější efekt byl dosažen přídavkem dusitanovésolicí směsi a přídavkem monoacylglycerolů s krátkým řetězcem.
Název v anglickém jazyce
Prolongation of mechanically deboned meat shelf-life
Popis výsledku anglicky
In this study microbiology analyses of mechanically deboned pork and poultry meat were performed. A microbial growth on meat enriched by different concentrations of additives (nitrite salt mixture, sodium lactate and monoglycerides) was examined. Chosenmicrobial indicator groups were determined (total count of microorganisms, coliforms, yeast und moulds) and the effect of additives was evaluated during tests. The best inhibiting effect was achieved by nitrite salt mixture treatment and monoglycerides with short chain.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-157-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 3. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—