Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti prodloužení údržnosti strojně odděleného masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F08%3A63507359" target="_blank" >RIV/70883521:28110/08:63507359 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti prodloužení údržnosti strojně odděleného masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci jsou uvedeny výsledky experimentů s přídavkem konzervačních a aditivních látek přidaných do strojně odděleného masa s cílem omezit rozvoj technologicky nežádoucí mikroflory během skladování.. Nejvýznamnější efekt byl dosažen přídavkem dusitanovésolicí směsi a přídavkem monoacylglycerolů s krátkým řetězcem.

  • Název v anglickém jazyce

    Prolongation of mechanically deboned meat shelf-life

  • Popis výsledku anglicky

    In this study microbiology analyses of mechanically deboned pork and poultry meat were performed. A microbial growth on meat enriched by different concentrations of additives (nitrite salt mixture, sodium lactate and monoglycerides) was examined. Chosenmicrobial indicator groups were determined (total count of microorganisms, coliforms, yeast und moulds) and the effect of additives was evaluated during tests. The best inhibiting effect was achieved by nitrite salt mixture treatment and monoglycerides with short chain.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník souhrnů sdělení XXXIV. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-157-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku