Vliv monoacylglycerolu adamantan karboxylové kyseliny na růst vybraných druhů grampozitivních a gramnegativních bakterií
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508114" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508114 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv monoacylglycerolu adamantan karboxylové kyseliny na růst vybraných druhů grampozitivních a gramnegativních bakterií
Popis výsledku v původním jazyce
The antibacterial activity of monoacylglycerol of adamantane carboxylic acid against Gram-positive (Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus) and Gram-negative (Escherichia coli, Citrobacter freundii, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica, Serratia marcescens) bacteria was investigated. Results showed that MAG of adamantane carboxylic acid at concetration of 1000 ?g/ml was able to stop completely the growth of all bacteria tested. Lower concetrations of MAG were more efficient against Gram-positive species.
Název v anglickém jazyce
The effect of monoacylglycerol of adamantane carboxylic acid on growth of selected gram-positive and gram-negative bacteria
Popis výsledku anglicky
The antibacterial activity of monoacylglycerol of adamantane carboxylic acid against Gram-positive (Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus) and Gram-negative (Escherichia coli, Citrobacter freundii, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica, Serratia marcescens) bacteria was investigated. Results showed that MAG of adamantane carboxylic acid at concetration of 1000 ?g/ml was able to stop completely the growth of all bacteria tested. Lower concetrations of MAG were more efficient against Gram-positive species.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-0193-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 4. 2009
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—