Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv monoacylglycerolu adamantan karboxylové kyseliny na růst vybraných druhů grampozitivních a gramnegativních bakterií

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508114" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508114 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv monoacylglycerolu adamantan karboxylové kyseliny na růst vybraných druhů grampozitivních a gramnegativních bakterií

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The antibacterial activity of monoacylglycerol of adamantane carboxylic acid against Gram-positive (Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus) and Gram-negative (Escherichia coli, Citrobacter freundii, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica, Serratia marcescens) bacteria was investigated. Results showed that MAG of adamantane carboxylic acid at concetration of 1000 ?g/ml was able to stop completely the growth of all bacteria tested. Lower concetrations of MAG were more efficient against Gram-positive species.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of monoacylglycerol of adamantane carboxylic acid on growth of selected gram-positive and gram-negative bacteria

  • Popis výsledku anglicky

    The antibacterial activity of monoacylglycerol of adamantane carboxylic acid against Gram-positive (Bacillus cereus, Bacillus subtilis, Enterococcus faecalis, Micrococcus luteus, Staphylococcus aureus) and Gram-negative (Escherichia coli, Citrobacter freundii, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica, Serratia marcescens) bacteria was investigated. Results showed that MAG of adamantane carboxylic acid at concetration of 1000 ?g/ml was able to stop completely the growth of all bacteria tested. Lower concetrations of MAG were more efficient against Gram-positive species.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-0193-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 4. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku