Možnosti využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavících solí při výrobě tavených sýrů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508260" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508260 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Možnosti využití dikarboxylových kyselin jako náhrady tavících solí při výrobě tavených sýrů
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá nahrazením fosfátů jako emulgačního činidla dikarboxylovými kyselinami a jejich solemi. Vzorky tavených sýrů byly zhodnoceny senzorickou analýzou. Počet uhlíků neměl signifikantní vliv na tavitelnost. Vzorky s přídavkem 1 a 2 % (w/w) šťavelanu sodného byly homogenní. Ostatní vzorky homogenní nebyly.
Název v anglickém jazyce
Use of dicarboxylic acid in emulsifying agents replacing during processed cheese production
Popis výsledku anglicky
The work deals with replacing phosphate emulsifying agents by dicarboxylic acids and their salts. Model processed cheese samples were assessed by sensory analysis. Number of carbons did not have significant influence on the fusibility. Samples with 1 and2 % (w/w) sodium oxalate were homogeneous. Other samples were not homogenous.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—