Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

HPLC determination of vitamins B3, B5, and B6 in beef liver

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F09%3A63508764" target="_blank" >RIV/70883521:28110/09:63508764 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    HPLC determination of vitamins B3, B5, and B6 in beef liver

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nicotinamide, D-pantothenic acid and pyridoxine are a water soluble light-sensitive vitamins, that were determined in beef liver by HPLC with UV detection. The separation was carried out on a Supelcosil LC 8 column (4,6 x 150 mm, 5?m), using a mobile phase made up to 90% (0.1 mol.dm-3 KH2PO4, pH 7.0) and 10% HPLC grade methanol. The identification was based on the retention time; the quantification was based on the peak area match against those of standard. The extraction process used in our study was based on a combination of acid (0.1 mol.dm-3 HCI) and enzymatic (2% Clara-diastase suspension) hydrolysis. The nicotinamide and D-pantothenic acid content were 2.98 mg.100g-1, 2.8 mg.100g-1 and the pyridoxine content was 3.9 mg.100g-1 in sample. The proposed HPLC method was successfully applied for the determination of B3, B5 and B6 in beef liver.

  • Název v anglickém jazyce

    HPLC determination of vitamins B3, B5, and B6 in beef liver

  • Popis výsledku anglicky

    Nicotinamide, D-pantothenic acid and pyridoxine are a water soluble light-sensitive vitamins, that were determined in beef liver by HPLC with UV detection. The separation was carried out on a Supelcosil LC 8 column (4,6 x 150 mm, 5?m), using a mobile phase made up to 90% (0.1 mol.dm-3 KH2PO4, pH 7.0) and 10% HPLC grade methanol. The identification was based on the retention time; the quantification was based on the peak area match against those of standard. The extraction process used in our study was based on a combination of acid (0.1 mol.dm-3 HCI) and enzymatic (2% Clara-diastase suspension) hydrolysis. The nicotinamide and D-pantothenic acid content were 2.98 mg.100g-1, 2.8 mg.100g-1 and the pyridoxine content was 3.9 mg.100g-1 in sample. The proposed HPLC method was successfully applied for the determination of B3, B5 and B6 in beef liver.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Fytotechnica et Zootechnica

  • ISSN

    1335-258X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    SI

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus