Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

CHEMICAL COMPOSITION OF SELECTED PRODUCTS MADE FROM COMMON BUCKWHEAT (Fagopyrum esculentum Moench)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509437" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509437 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    CHEMICAL COMPOSITION OF SELECTED PRODUCTS MADE FROM COMMON BUCKWHEAT (Fagopyrum esculentum Moench)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the basic chemical composition of selected buckwheat products made from common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench). From buckwheat products, groats, flour, wholemeal flour, pasta and crunchy products natural, were chosen. Samples were grounded to a fine powder. All analyses were realized according to the Official Journal of the European Union (2009). The moisture content was the highest in groats - 10.67% and the lowest in crunchy products natural - 7.53%. Thegreatest amount of fat was determined in wholemeal flour - 8.26%. The crude protein content was about 15%, only in pasta and crunchy products the values were lower about the half. Starch content in all analyzed samples ranged from 59.11% in wholemeal flour to 84.18% in crunchy products. Amino acid composition of buckwheat products was also realized.

  • Název v anglickém jazyce

    CHEMICAL COMPOSITION OF SELECTED PRODUCTS MADE FROM COMMON BUCKWHEAT (Fagopyrum esculentum Moench)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the basic chemical composition of selected buckwheat products made from common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench). From buckwheat products, groats, flour, wholemeal flour, pasta and crunchy products natural, were chosen. Samples were grounded to a fine powder. All analyses were realized according to the Official Journal of the European Union (2009). The moisture content was the highest in groats - 10.67% and the lowest in crunchy products natural - 7.53%. Thegreatest amount of fat was determined in wholemeal flour - 8.26%. The crude protein content was about 15%, only in pasta and crunchy products the values were lower about the half. Starch content in all analyzed samples ranged from 59.11% in wholemeal flour to 84.18% in crunchy products. Amino acid composition of buckwheat products was also realized.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    V. vedecká konferencia doktorandov s medzinárodnou účasťou pri príležitosti Európskeho týždňa vedy

  • ISBN

    978-80-552-0471-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku