In vitro crude protein digestibility changes in potato during storage and cooking
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509486" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509486 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
In vitro crude protein digestibility changes in potato during storage and cooking
Popis výsledku v původním jazyce
The work follows the influence of storage time and culinary preparation on digestibility of crude protein in potato tubers after exposure to the enzyme pancreatin. Six varieties of potatoes were stored for 30 weeks. The tubers were boiled in water, steamand microwave oven. In vitro digestibility ranged from 72.5 to 81.5%. There were found negative effects of all types of cooking potatoes on the digestibility of crude protein in vitro. Storage time had a positive effect on the digestibility of crude protein in all investigated potato varieties.
Název v anglickém jazyce
In vitro crude protein digestibility changes in potato during storage and cooking
Popis výsledku anglicky
The work follows the influence of storage time and culinary preparation on digestibility of crude protein in potato tubers after exposure to the enzyme pancreatin. Six varieties of potatoes were stored for 30 weeks. The tubers were boiled in water, steamand microwave oven. In vitro digestibility ranged from 72.5 to 81.5%. There were found negative effects of all types of cooking potatoes on the digestibility of crude protein in vitro. Storage time had a positive effect on the digestibility of crude protein in all investigated potato varieties.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín
ISBN
978-80-552-0350-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—