Specialita francouzské kuchyně ? pokrmy z hlemýždího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510021" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63510021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Specialita francouzské kuchyně ? pokrmy z hlemýždího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Hlemýždí maso patří do lidské výživy odnepaměti. Podle dochovaných nálezů, už pračlověk v době kamenné jedl šnečí maso. V 21. století jsou hlemýždi stále vyhledávanou pochoutkou. Mezi největší spotřebitele patří státy jižní Evropy. Ve srovnání s ostatními druhy masa je však spotřeba stále zanedbatelná. Hlemýždí speciality jsou převážně považovány za luxusní pokrmy. Pojí se s nimi vyšší cena, a tak se stala jejich příprava výsadou restaurací. Na základě několika výzkumů je potvrzeno, že konzumace hlemýždího masa roste nejen v jihoevropských státech, ale také v dalších zemích světa
Název v anglickém jazyce
Speciality of French gastronomy ? Snail meat
Popis výsledku anglicky
Snail meat is a part of the human diet since time immemorial. According to the preserved findings, early man was in the Stone Age ate snail meat. In the 21th century are snails still sought delicacy. Among the biggest consumers of snail meat are the countries of southern Europe. But in comparison with other kinds of meat is consumption still negligible. Snail's specialties are mainly considered to be a luxury food. It is associated with a higher price, so snails are prepared primarily in restaurants. Based on several research confirms that eating of snail meat grows not only in southern states, but also in other countries.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
ISBN
978-80-7318-944-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
—
Název nakladatele
UTB
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Kroměříž
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—