Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Gastronomická příprava a posouzení kvality pokrmů z hlemýždího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874729" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874729 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Gastronomická příprava a posouzení kvality pokrmů z hlemýždího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlemýždí maso patří do lidské výživy odnepaměti. Podle dochovaných nálezů, už pračlověk v době kamenné jedl šnečí maso. V 21. století jsou hlemýždi stále vyhledávanou pochoutkou. Mezi největší spotřebitele patří státy jižní Evropy. Ve srovnání s ostatními druhy masa je však spotřeba stále zanedbatelná. Hlemýždí speciality jsou převážně považovány za luxusní pokrmy. Pojí se s nimi vyšší cena, a tak se stala jejich příprava výsadou restaurací. Na základě několika výzkumů je potvrzeno, že konzumace hlemýždího masa roste nejen v jihoevropských státech, ale také v dalších zemích světa.

  • Název v anglickém jazyce

    Snail Meat Dishes: Culinary Preparation and Quality Evaluation

  • Popis výsledku anglicky

    Snailmeatis a part ofthehuman diet sincetimeimmemorial. According to thepreservedfindings, early man was in the Stone Age atesnailmeat. Inthe 21th century are snails still sought delicacy. Among the biggest consumers of snail meat are the countries of southern Europe. But in comparison with other kinds of meat is consumption still negligible. Snail's specialties are mainly considered to be a luxury food. It is associated with a higher price, so snails are prepared primarily in restaurants. Based on several research confirm sthateating of snail meat grows not only in southern states, but also in other countries.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků z IX. mezinárodní vědecké konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu", Brno

  • ISBN

    978-80-87300-89-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    57-63

  • Název nakladatele

    Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    21. 4. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku