Gastronomická příprava a posouzení kvality pokrmů z hlemýždího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F16%3A43874729" target="_blank" >RIV/70883521:28110/16:43874729 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Gastronomická příprava a posouzení kvality pokrmů z hlemýždího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Hlemýždí maso patří do lidské výživy odnepaměti. Podle dochovaných nálezů, už pračlověk v době kamenné jedl šnečí maso. V 21. století jsou hlemýždi stále vyhledávanou pochoutkou. Mezi největší spotřebitele patří státy jižní Evropy. Ve srovnání s ostatními druhy masa je však spotřeba stále zanedbatelná. Hlemýždí speciality jsou převážně považovány za luxusní pokrmy. Pojí se s nimi vyšší cena, a tak se stala jejich příprava výsadou restaurací. Na základě několika výzkumů je potvrzeno, že konzumace hlemýždího masa roste nejen v jihoevropských státech, ale také v dalších zemích světa.
Název v anglickém jazyce
Snail Meat Dishes: Culinary Preparation and Quality Evaluation
Popis výsledku anglicky
Snailmeatis a part ofthehuman diet sincetimeimmemorial. According to thepreservedfindings, early man was in the Stone Age atesnailmeat. Inthe 21th century are snails still sought delicacy. Among the biggest consumers of snail meat are the countries of southern Europe. But in comparison with other kinds of meat is consumption still negligible. Snail's specialties are mainly considered to be a luxury food. It is associated with a higher price, so snails are prepared primarily in restaurants. Based on several research confirm sthateating of snail meat grows not only in southern states, but also in other countries.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků z IX. mezinárodní vědecké konference "Nové trendy v gastronomii, hotelnictví a cestovním ruchu", Brno
ISBN
978-80-87300-89-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
57-63
Název nakladatele
Vysoká škola obchodní a hotelová s. r. o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
21. 4. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—