Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

STANOVENÍ NUTRIČNÍCH A SENZORICKÝCH PARAMETRŮ MASA HLEMÝŽDĚ ZAHRADNÍHO /HELIX POMATIA/ V RÁMCI ZEMÍ EU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510023" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63510023 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    STANOVENÍ NUTRIČNÍCH A SENZORICKÝCH PARAMETRŮ MASA HLEMÝŽDĚ ZAHRADNÍHO /HELIX POMATIA/ V RÁMCI ZEMÍ EU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Experimentální práce byla založena na zjišťování nutričních a senzorických vlastností v mase hlemýždě zahradního /Helix pomatia/. Vzorky hlemýždího masa pocházeli ze zemí Česká republika, polsko, Maďarsko a Litva. Ve vzorcích byla analyzován obsah vody,tuk, pH a vaznost masa. Hlemýždí maso bylo dále podrobeno senzorické analýze.

  • Název v anglickém jazyce

    DETERMINATION OF NUTRITIONAL AND SENSORY CHARAKTERISTICS OF GARDEN SNAIL MEAT /HELIX POMATIA/ IN EU COUNTRIES

  • Popis výsledku anglicky

    The experimental work was based on nutritional and sensory characteristics of garden snail meat /Helix pomatia/ breed in the countries Czech Republic, Poland, Hungary and Lithuania. In samples of snails meat from these countries were analyzed fat, water,pH and the water binding capacity of meat. Meat samples of snails were evaluated by sensory analysis, with these descriptors: flexibility, hardness, chewing, gumminess, juiciness and meat appearance.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-384-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    B

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku