STANOVENÍ NUTRIČNÍCH A SENZORICKÝCH PARAMETRŮ MASA HLEMÝŽDĚ ZAHRADNÍHO /HELIX POMATIA/ V RÁMCI ZEMÍ EU
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510023" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63510023 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
STANOVENÍ NUTRIČNÍCH A SENZORICKÝCH PARAMETRŮ MASA HLEMÝŽDĚ ZAHRADNÍHO /HELIX POMATIA/ V RÁMCI ZEMÍ EU
Popis výsledku v původním jazyce
Experimentální práce byla založena na zjišťování nutričních a senzorických vlastností v mase hlemýždě zahradního /Helix pomatia/. Vzorky hlemýždího masa pocházeli ze zemí Česká republika, polsko, Maďarsko a Litva. Ve vzorcích byla analyzován obsah vody,tuk, pH a vaznost masa. Hlemýždí maso bylo dále podrobeno senzorické analýze.
Název v anglickém jazyce
DETERMINATION OF NUTRITIONAL AND SENSORY CHARAKTERISTICS OF GARDEN SNAIL MEAT /HELIX POMATIA/ IN EU COUNTRIES
Popis výsledku anglicky
The experimental work was based on nutritional and sensory characteristics of garden snail meat /Helix pomatia/ breed in the countries Czech Republic, Poland, Hungary and Lithuania. In samples of snails meat from these countries were analyzed fat, water,pH and the water binding capacity of meat. Meat samples of snails were evaluated by sensory analysis, with these descriptors: flexibility, hardness, chewing, gumminess, juiciness and meat appearance.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-384-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
B
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—