Využití alginátů při výrobě potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867195" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867195 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití alginátů při výrobě potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Hlavním cílem této práce je studie vlastností alginátu a jeho schopnosti tvořit gel, který může být ovlivněn různými faktory. Algináty mohou být použity v potravinářském průmyslu v různém specifickém produktu. Důvod použití alginátů v potravinové matricispočívá ve schopnosti modifikovat a/a nebo stabilizovat strukturu potravin. Další aplikace alginátů mohou být nalezeny ve farmaceutickém, textilním nebo papírenském průmyslu.
Název v anglickém jazyce
Use of Alginates in Food Production
Popis výsledku anglicky
The main goal of this work is a study of alginate properties and its ability to form a gel, which can be influenced by various factors. Alginates could be used in food industry in some specific commodities. The reason for using alginates in food matrix lies in the capability to modify and/or stabilize food structure. Another application of alginates can be found in pharmaceutical, textile and paper industry.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)
ISBN
978-80-552-0559-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
108-111
Název nakladatele
Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
30. 3. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—