Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití alginátů při výrobě potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F11%3A43867195" target="_blank" >RIV/70883521:28110/11:43867195 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití alginátů při výrobě potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním cílem této práce je studie vlastností alginátu a jeho schopnosti tvořit gel, který může být ovlivněn různými faktory. Algináty mohou být použity v potravinářském průmyslu v různém specifickém produktu. Důvod použití alginátů v potravinové matricispočívá ve schopnosti modifikovat a/a nebo stabilizovat strukturu potravin. Další aplikace alginátů mohou být nalezeny ve farmaceutickém, textilním nebo papírenském průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    Use of Alginates in Food Production

  • Popis výsledku anglicky

    The main goal of this work is a study of alginate properties and its ability to form a gel, which can be influenced by various factors. Alginates could be used in food industry in some specific commodities. The reason for using alginates in food matrix lies in the capability to modify and/or stabilize food structure. Another application of alginates can be found in pharmaceutical, textile and paper industry.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-0559-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    108-111

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    30. 3. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku