Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identification of volatile aroma compounds in processed cheese analogues based on different types of fat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868135" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868135 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216305:26310/12:PU99107

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/s11696-012-0181-z" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/s11696-012-0181-z</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/s11696-012-0181-z" target="_blank" >10.2478/s11696-012-0181-z</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of volatile aroma compounds in processed cheese analogues based on different types of fat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The simple and rapid solid-phase micro-extraction method using gas chromatography was used for the identification and quantification of volatile aroma compounds in various types of processed cheese analogues produced from different types of fat (butter,butter oil, coconut oil, palm oil, and sunflower oil). In total, 31 organic compounds belonging to five chemical groups were identified, with the alcohols and fatty acids quantitatively predominant. The contents of the aroma compounds (the so-called aroma profiles) of the analogues and corresponding fats used as raw materials were compared. Significant differences (p < 0.05) were found between samples. The highest total content of aroma compounds was found in coconut oil analogue ((547.30 +/- 9.82) mg kg(-1)), the lowest in palm oil analogue ((372.01 +/- 16.16) mg kg(-1)). The concentrations of aroma compounds in fats were substantially lower (p < 0.05) than in analogues. Hence, the largest number of aroma analogues came from Edam chees

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of volatile aroma compounds in processed cheese analogues based on different types of fat

  • Popis výsledku anglicky

    The simple and rapid solid-phase micro-extraction method using gas chromatography was used for the identification and quantification of volatile aroma compounds in various types of processed cheese analogues produced from different types of fat (butter,butter oil, coconut oil, palm oil, and sunflower oil). In total, 31 organic compounds belonging to five chemical groups were identified, with the alcohols and fatty acids quantitatively predominant. The contents of the aroma compounds (the so-called aroma profiles) of the analogues and corresponding fats used as raw materials were compared. Significant differences (p < 0.05) were found between samples. The highest total content of aroma compounds was found in coconut oil analogue ((547.30 +/- 9.82) mg kg(-1)), the lowest in palm oil analogue ((372.01 +/- 16.16) mg kg(-1)). The concentrations of aroma compounds in fats were substantially lower (p < 0.05) than in analogues. Hence, the largest number of aroma analogues came from Edam chees

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemical Papers

  • ISSN

    0366-6352

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    66

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    907-913

  • Kód UT WoS článku

    000306333200003

  • EID výsledku v databázi Scopus