Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Encapsulated forms of biologically active substances ? possible risks of their use

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43868736" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43868736 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/12:43868736

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Encapsulated forms of biologically active substances ? possible risks of their use

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This contribution deals with food supplements preparations supplying human body with biologically active substances. In accordance with European legislation, food supplements are classified as foodstuffs. Encapsulation is a process of covering substancesinto hollow mostly gelatine capsules (capsulae gelatinosae, cpsg) of various shape, size, and consistency that serve as edible casings, which means that their application provides undoubtedly many benefits. However, there are also some materials that cannot be encased. An encasing method able to encapsulate any existing material has not been developed yet. The submitted work explores different safety aspects of encapsulated forms of biologically active substances and possible risks arising from their application. The study focuses especially on stability of the capsule fillings, compatibility of their content with hydrogel walls and it also concentrates on the properties and safety of encapsulation media during their use. Based on acqu

  • Název v anglickém jazyce

    Encapsulated forms of biologically active substances ? possible risks of their use

  • Popis výsledku anglicky

    This contribution deals with food supplements preparations supplying human body with biologically active substances. In accordance with European legislation, food supplements are classified as foodstuffs. Encapsulation is a process of covering substancesinto hollow mostly gelatine capsules (capsulae gelatinosae, cpsg) of various shape, size, and consistency that serve as edible casings, which means that their application provides undoubtedly many benefits. However, there are also some materials that cannot be encased. An encasing method able to encapsulate any existing material has not been developed yet. The submitted work explores different safety aspects of encapsulated forms of biologically active substances and possible risks arising from their application. The study focuses especially on stability of the capsule fillings, compatibility of their content with hydrogel walls and it also concentrates on the properties and safety of encapsulation media during their use. Based on acqu

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED2.1.00%2F03.0111" target="_blank" >ED2.1.00/03.0111: Centrum polymerních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Xenobiotics: Soil, food and Human Health Interactions

  • ISBN

    978-83-7338-785-0

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    245-254

  • Počet stran knihy

    360

  • Název nakladatele

    Wydawnictvo Uniwersytetu Rzeszowskiego

  • Místo vydání

    Rzeszów

  • Kód UT WoS kapitoly