Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination and Speciation of Arsenic Compounds in Fishes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869331" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869331 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination and Speciation of Arsenic Compounds in Fishes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Arsenic is well known as a toxic element that can occur in foodstuffs in several forms. These forms have for humans different toxicity, therefore is total amount of arsenic in the foodstuffs insufficient information. For humans is dangerous accumulationof arsenic in food chains. In the framework of this work was created a procedure for the determination and speciation of arsenic compounds in food samples like fishes, which has been optimized. The procedure involved the use of high performance liquid chromatography (HPLC) method and detection by atomic fluorescence spectrometry with hydride generation technique (HG-AFS). As comparison method was used mass spectrometry method with inductive coupled plasma (ICP-MS) for determination of total arsenic content. The procedure has been used for the determination of arsenic forms in samples of fishes. Optimization of separation part included the selection of the suitable chromatographic column, the mobile phase and the appropriate testing the

  • Název v anglickém jazyce

    Determination and Speciation of Arsenic Compounds in Fishes

  • Popis výsledku anglicky

    Arsenic is well known as a toxic element that can occur in foodstuffs in several forms. These forms have for humans different toxicity, therefore is total amount of arsenic in the foodstuffs insufficient information. For humans is dangerous accumulationof arsenic in food chains. In the framework of this work was created a procedure for the determination and speciation of arsenic compounds in food samples like fishes, which has been optimized. The procedure involved the use of high performance liquid chromatography (HPLC) method and detection by atomic fluorescence spectrometry with hydride generation technique (HG-AFS). As comparison method was used mass spectrometry method with inductive coupled plasma (ICP-MS) for determination of total arsenic content. The procedure has been used for the determination of arsenic forms in samples of fishes. Optimization of separation part included the selection of the suitable chromatographic column, the mobile phase and the appropriate testing the

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    European symposium on atomic spectrometry 2012 (ESAS 2012) - XXth Slovak-Czech Spectroscopic konference (SCSC) Book of Abstracts

  • ISBN

    978-80-223-3292-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    132

  • Název nakladatele

    Roko a. s.

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Tatranská Lomnica

  • Datum konání akce

    7. 10. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku