Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selected Technological Parameters of Six Cornelian Cherry (Cornus mas L.) Cultivars

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869430" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869430 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selected Technological Parameters of Six Cornelian Cherry (Cornus mas L.) Cultivars

  • Popis výsledku v původním jazyce

    One of the trends of current food industry is the search for new raw materials. One of them can be Cornelian cherry (Cornus mas L.) which is an original woody plant in the conditions of Central Europe. The aim of the research was to compare the fruit of6 cultivars of this fruit species. The parameters important for fermentation processes were determined ? the soluble solid content (SSC), crude protein content and phosphorus content. The promising cultivar seems to be the 'Vydubeckij' cultivar the fruits of which contained 17.42% of dry matter (DM) and SSC was 15.81% Brix. For fermentation the contents of crude protein and phosphorus are important and the highest values were observed in the fruits of the 'Titus' cultivar - 10.92 g of crude protein.kg-1of fresh mass (FM) and 435.14 mg of phosphorus.kg-1 FM. The 'Elegantnyj' or 'Vydubeckij' cultivars are perspective in the canning industry for the production of fruit spreads. For example, the fruits of the 'Vydubeckij' cultivar containe

  • Název v anglickém jazyce

    Selected Technological Parameters of Six Cornelian Cherry (Cornus mas L.) Cultivars

  • Popis výsledku anglicky

    One of the trends of current food industry is the search for new raw materials. One of them can be Cornelian cherry (Cornus mas L.) which is an original woody plant in the conditions of Central Europe. The aim of the research was to compare the fruit of6 cultivars of this fruit species. The parameters important for fermentation processes were determined ? the soluble solid content (SSC), crude protein content and phosphorus content. The promising cultivar seems to be the 'Vydubeckij' cultivar the fruits of which contained 17.42% of dry matter (DM) and SSC was 15.81% Brix. For fermentation the contents of crude protein and phosphorus are important and the highest values were observed in the fruits of the 'Titus' cultivar - 10.92 g of crude protein.kg-1of fresh mass (FM) and 435.14 mg of phosphorus.kg-1 FM. The 'Elegantnyj' or 'Vydubeckij' cultivars are perspective in the canning industry for the production of fruit spreads. For example, the fruits of the 'Vydubeckij' cultivar containe

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    International reiewed proceedings of scientific papers. IV. International Scientific Horticulture Conference

  • ISBN

    978-80-552-0868-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    198-202

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    13. 11. 2012

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku