Comparison Of Antioxidant Properties Of Different Mentha Piperita Species And Commercial Teas By Capillary Zone Electrophoresis And Spectroscopy.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43873148" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43873148 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Comparison Of Antioxidant Properties Of Different Mentha Piperita Species And Commercial Teas By Capillary Zone Electrophoresis And Spectroscopy.
Popis výsledku v původním jazyce
A comparison of antioxidant properties of ten Mentha species and eleven commercially available peppermint teas was performed by electrophoretic fingerprinting of flavonoids and phenolic acids in aqueous infusions and by spectrophotometric determination of total polyphenolic content (TPC) and total antioxidant activity (TAA). Capillary zone electrophoresis with UV detection was used for measurement of fingerprints from the extracts. The antioxidant characteristics were determined by a spectrophotometricmethod using Folin-Ciocalteu, ABTS radical and DPPH methods. Significant differences were found among various Mentha species and also among different tea brands.
Název v anglickém jazyce
Comparison Of Antioxidant Properties Of Different Mentha Piperita Species And Commercial Teas By Capillary Zone Electrophoresis And Spectroscopy.
Popis výsledku anglicky
A comparison of antioxidant properties of ten Mentha species and eleven commercially available peppermint teas was performed by electrophoretic fingerprinting of flavonoids and phenolic acids in aqueous infusions and by spectrophotometric determination of total polyphenolic content (TPC) and total antioxidant activity (TAA). Capillary zone electrophoresis with UV detection was used for measurement of fingerprints from the extracts. The antioxidant characteristics were determined by a spectrophotometricmethod using Folin-Ciocalteu, ABTS radical and DPPH methods. Significant differences were found among various Mentha species and also among different tea brands.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CECE 2014: 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis
ISBN
978-80-904959-2-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
99-102
Název nakladatele
Institute Analytical Chemistry AV ČR, v.v.i. (IAC)
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
20. 10. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000354547400035