Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison Of Antioxidant Properties Of Different Mentha Piperita Species And Commercial Teas By Capillary Zone Electrophoresis And Spectroscopy.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43873148" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43873148 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison Of Antioxidant Properties Of Different Mentha Piperita Species And Commercial Teas By Capillary Zone Electrophoresis And Spectroscopy.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A comparison of antioxidant properties of ten Mentha species and eleven commercially available peppermint teas was performed by electrophoretic fingerprinting of flavonoids and phenolic acids in aqueous infusions and by spectrophotometric determination of total polyphenolic content (TPC) and total antioxidant activity (TAA). Capillary zone electrophoresis with UV detection was used for measurement of fingerprints from the extracts. The antioxidant characteristics were determined by a spectrophotometricmethod using Folin-Ciocalteu, ABTS radical and DPPH methods. Significant differences were found among various Mentha species and also among different tea brands.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison Of Antioxidant Properties Of Different Mentha Piperita Species And Commercial Teas By Capillary Zone Electrophoresis And Spectroscopy.

  • Popis výsledku anglicky

    A comparison of antioxidant properties of ten Mentha species and eleven commercially available peppermint teas was performed by electrophoretic fingerprinting of flavonoids and phenolic acids in aqueous infusions and by spectrophotometric determination of total polyphenolic content (TPC) and total antioxidant activity (TAA). Capillary zone electrophoresis with UV detection was used for measurement of fingerprints from the extracts. The antioxidant characteristics were determined by a spectrophotometricmethod using Folin-Ciocalteu, ABTS radical and DPPH methods. Significant differences were found among various Mentha species and also among different tea brands.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CECE 2014: 11th International Interdisciplinary Meeting on Bioanalysis

  • ISBN

    978-80-904959-2-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    99-102

  • Název nakladatele

    Institute Analytical Chemistry AV ČR, v.v.i. (IAC)

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    20. 10. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000354547400035